Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017 08:55

Ξεκίνησαν οι φυτεύσεις των πρώιμων καρπουζιών στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

 

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες με τις πολλές βροχοπτώσεις, ξεκίνησαν οι φυτεύσεις των πρώιμων καρπουζιών σε χαμηλή κάλυψη στην περιοχή της Τριφυλίας. Τα πρώτα κτήματα που φυτεύτηκαν είναι στην περιοχή της Τερψιθέας και στον Αγρίλη με υπερπρώιμα υβρίδια καρπουζιών με στόχο την γρήγορη συγκομιδή. 

Οι παραγωγοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ελάχιστες καλές ημέρες που παρουσιάζονται ώστε να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες για την προετοιμασία των χωραφιών τους αλλά και να τα φυτέψουν, καθώς ο φετινός χειμώνας χαρακτηρίζεται ως ο πιο βαρύς των τελευταίων χρόνων με πάρα πολλές βροχοπτώσεις.

Ο κύριος όγκος των φυτεύσεων πάντως αναμένεται να γίνει από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Μάρτη όπως και τα προηγούμενα χρόνια, εφόσον φυσικά οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, ο διευθυντής της Αντώνης Παρασκευόπουλος μας επισήμανε ότι οι εκτάσεις που θα καλλιεργηθούν αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή περίπου 6.000 στρέμματα σε χαμηλή και μεσαία κάλυψη. Από εκεί και πέρα στους παραγωγούς που προχωρούν σε φυτεύσεις αυτή την περίοδο συστήνεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μεταφυτεύσεις των φυτών όπως και στις αρδεύσεις λόγω της υψηλής υγρασίας του εδάφους.

Κ.Μπ.