Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 08:04

Ενημερωτική εκδήλωση σήμερα στην Καλαμάτα για την ελαιοκομική περίοδο

Γράφτηκε από την
Ενημερωτική εκδήλωση σήμερα στην Καλαμάτα για την ελαιοκομική περίοδο

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Η νέα ελαιοκομική περίοδος 2018/19”, οργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε) στην Καλαμάτα, σήμερα Δευτέρα.

Πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου “Θόδωρος Αγγελόπουλος” και θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό της Αικατερίνης Πολυμέρου – Καμηλάκη, προέδρου των 4Ε και τις ακόλουθες εισηγήσεις: “Οι εξελίξεις των αγορών και των τιμών”, από το Βασίλη Ζαμπούνη, γεωργοοικονομολόγο. “Καλλιεργητικές φροντίδες και αντιμετώπιση των εχθρών της ελιάς”, από τον Σταύρο Βέμμο, ομότιμο καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ηλία Κάνταρο, γεωπόνο. “Προστασία και ανάδειξη της ποιότητας του ελαιολάδου”, από την Εφη Χριστοπούλου, χημικό, γευσιγνώστρια, εμπειρογνώμονα Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας παρατήρησε ότι “με το λάδι δεν πάμε καλά. Μία ο δάκος, δύο ο “Ζορμπάς”, τρία η γενικότερη πολιτική για το προϊόν, οδηγούν σε αποτελέσματα που δεν θα είναι τα προσδοκώμενα”.

Εκανε λόγο για πολύ σημαντική ημερίδα και επεσήμανε πως “θα καταβληθεί προσπάθεια για συνέργεια μεταξύ ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών στο χώρο του ελαιολάδου και ελαιοκαλλιεργητών. Θα αναζητηθούν αιτίες και θα υπάρξουν προτάσεις”.


NEWSLETTER