Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 08:29

Εντατικά φυτεύουν καρπούζι στην Τριφυλία - Αναμένεται πρώιμη παραγωγή στα 6.000 στρέμματα

Γράφτηκε από τον

 

 

Το 40% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων καρπουζιού στην Τριφυλία υπολογίζεται ότι έχει φυτευτεί μέχρι τώρα, με τους παραγωγούς να έχουν σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες.

Την τελευταία εβδομάδα οι φυτεύσεις έχουν εντατικοποιηθεί και υπολογίζεται, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, να έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος του μήνα. Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις παραμένουν σταθερές στα 6.000 στρέμματα περίπου και όλα δείχνουν ότι θα είναι μια πρώιμη χρονιά.

Οπως επισήμανε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, “οι φυτεύσεις έχουν ξεκινήσει και έχουμε φτάσει στο 40% περίπου, με την καλλιέργεια να παραμένει σταθερή στα 6.000 στρέμματα περίπου. Οι συνθήκες μέχρι τώρα είναι αρκετά καλές, με χαμηλή υγρασία και ηλιοφάνεια. Επίσης η προετοιμασία των εδαφών έγινε με καλές συνθήκες και αυτό έχει σημασία, αν και οι παραγωγοί της περιοχής πλέον είναι πολύ πεπειραμένοι”.

Από εκεί και πέρα υπογράμμισε πως λόγω της πρόσκαιρης μεταβολής του καιρού από σήμερα, οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να λάβουν μέτρα προστασίας και με το πέρασμα της κακοκαιρίας να αντικαταστήσουν φυτά όπου χρειάζεται. Εκτίμησε ότι θα είναι μια πρώιμη χρονιά στην καλλιέργεια με βάση όπως ξεκίνησαν οι φυτεύσεις, ενώ πρώιμη είναι η χρονιά και στα θερμοκήπια, όπου στα αγγούρια έχει ξεκινήσει η συγκομιδή και οι εξαγωγές, καθώς τα αγγούρια της Τριφυλίας είναι γνωστά για τα εξαιρετικά οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά.

Κ.Μπ.