Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 17:01

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού για το σύστημα του ΟΣΔΕ

Γράφτηκε από την

 

Με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για χιλιάδες αγρότες που, όπως υποστηρίζει, η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο ανοίγοντας το σύστημα του ΟΣΔΕ για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων.

Και εξηγεί ότι αυτό είναι "ταλαιπωρία για χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες. Αγρότες σε απομακρυσμένα χωριά που χρειάζονται μετακίνηση. Αγρότες και χωριά χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ηλικιωμένος αγροτικός πληθυσμός και αγρότες χωρίς ιδέα ηλεκτρονικού υπολογιστή". Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση "τα λάθη που θα γίνουν από τους παραγωγούς να επιβαρύνουν τους ίδιους, με τον κίνδυνο να χαθούν επιδοτήσεις. Πρέπει επιτέλους να δοθεί μια λύση με το ΟΣΔΕ που μας ταλαιπωρεί χρόνια".

Ζητούν λοιπόν "αυτές τις κρίσιμες στιγμές από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, που τόσο πεισματικά αρνείται ο κύριος Βορίδης". Και συγκεκριμένα:

"- Να δοθεί η απαραίτητη παράταση για όσο χρόνο χρειαστεί για την υποβολή των δηλώσεων για όσους έχουν μεταβολές, οι οποίες πρέπει να γίνονται δωρεάν και με την ευθύνη των δομών του υπουργείου.

- Για όσους αγρότες δεν έχουν μεταβολές να γίνεται αυτόματα και κάθε χρόνο η ενεργοποίηση χωρίς καμία επιβάρυνση και ταλαιπωρία για τους παραγωγούς".