Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 07:52

Ξεκίνησε η συγκομιδή καρπουζιού στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την

 

Το πρώτο υπαίθριο καρπούζι για το 2020 συγκομίστηκε χθες στην περιοχή της Τριφυλίας και συγκεκριμένα στο Λιμενάρι Φιλιατρών.

Τα «σκήπτρα» της πρωτιάς για ακόμη μια χρονιά έχουν οι παραγωγοί Σπύρος και Γιώργος Μιχαλακόπουλος και Αντώνης Θεοδωρόπουλος, που η καλλιέργειά τους στοχεύει πάντα στην πρωιμότητα.

Οπως επισήμανε ο παραγωγός Σπύρος Μιχαλακόπουλος, χθες κόπηκε το πρώτο φορτίο και είναι η 7η συνεχόμενη χρονιά που καταφέρνουν να κόψουν πρώτοι υπαίθριο καρπούζι στην περιοχή της Τριφυλίας. Το προϊόν προορίζεται για την εγχώρια αγορά και πιο συγκεκριμένα για τη λαχαναγορά στην Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα θα εξαρτηθεί από τους εμπόρους πού θα τα διαθέσουν. Τόνισε επίσης πως υπήρχε φόβος λόγω του κορονοϊού για τη διάθεση του προϊόντος, αλλά ευτυχώς ξεκίνησε καλά και με ικανοποιητική τιμή. Οι καιρικές συνθήκες φέτος ήταν αρκετά καλές και έτσι η καλλιέργεια έγινε χωρίς πολλές δυσκολίες. Τέλος σημείωσε πως οι φυτεύσεις είχαν γίνει αρχές Φεβρουαρίου και είναι ποικιλία σελίν, μια πρώιμη ποικιλία που καλλιεργείται στην περιοχή.