Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 11:49

Μεσσηνία: Αναστολή καταβολή τέλους επιτηδεύματος για αγρότες ζητεί ο πρόεδρος του Βλαχόπουλου

Γράφτηκε από την

Την άμεση αναστολή ή αλλαγή της διάταξης για την καταβολή τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος ζητεί ο πρόεδρος της Κοινότητας Βλαχόπουλου Λεωνίδας Αντωνόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του με θέμα “Αγρότες κανονικού καθεστώτος”, ο πρόεδρος σημειώνει:
“Σας γνωρίζουμε ότι το 2018 έληξε η πενταετής περίοδος αναστολής της καταβολής τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος. Για τα εισοδήματα 2019 και εξής σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς υποχρεούνται στην καταβολή του συγκεκριμένου τέλους. Στο κανονικό καθεστώς αγροτών και στην υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εντάσσονται όσοι δηλώνουν βασική ενίσχυση άνω των 5.000 ευρώ ή καθαρό εισόδημα από πωλήσεις αγροτικών προϊόντων άνω των 15.000 ευρώ, με εξαίρεση τα μέλη συνεταιρισμών ή ομάδων παραγωγών καθώς και όσοι διαμένουν σε κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων.
Με δεδομένη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας, λόγω του κορονοϊού, άμεσα έχουν πληγεί και οι αγρότες-παραγωγοί. Ακόμη οι παραγωγές έχουν επηρεαστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να μειώνονται αισθητά και σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές της αγοράς αυτό είναι άδικο και δυσβάσταχτο και είναι αδύνατη η καταβολή του, πολύ περισσότερο δε σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση αναστολή ή η αλλαγή της συγκεκριμένης διάταξης”.