Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 16:59

Ξεκινούν αύριο οι ψεκασμοί για το δάκο στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

 

Ξεκινούν αύριο Παρασκευή οι ψεκασμοί δακοκτονίας στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, οι πρώτοι ψεκασμοί θα γίνουν σε Καρδαμύλη, Νεοχώριο Λεύκτρου, Χράνους, Λογγά και Βασιλίτσι.

Ενόψει της  έναρξης των δολωματικών ψεκασμών για την αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς, η διεύθυνση ανακοινώνει στους ελαιοκαλλιεργητές:

Για την ορθολογική εκτέλεση και έλεγχο των ψεκασμών, παρακαλούνται οι παραγωγοί να ανοίγουν τα περιφραγμένα κτήματά τους και όσοι έχουν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται στους ελαιώνες κατά την ημέρα του ψεκασμού. Επισημαίνεται ότι για την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη διενέργεια των ψεκασμών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που αφορούν την καλλιέργεια εδάφους των ελαιώνων.

Οι βιοκαλλιεργητές ελιάς θα πρέπει να προχωρήσουν στη σήμανση των ελαιώνων τους, περιμετρικά (και ιδιαίτερα όλες τις εισόδους) με ευδιάκριτη ερυθρόλευκη ταινία. Σε περίπτωση μη κανονικής σήμανσης οι εργολάβοι ψεκασμού δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Το καθημερινό πρόγραμμα ψεκασμών θα ανακοινώνεται στον τοπικό Τύπο και θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας. Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Δακοκτονίας, στα τηλέφωνα 2721361206 και 2721095831.


NEWSLETTER