Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 12:21

Συνεχίζονται τα προγράμματα κατάρτισης από ΕΛΓΟ “Δήμητρα”

Γράφτηκε από τον
Συνεχίζονται τα προγράμματα κατάρτισης από ΕΛΓΟ “Δήμητρα”

 

Συνεχίζεται η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης από το ΕΛΓΟ “Δήμητρα” και το Κέντρο “Δήμητρα” Κυπαρισσίας στο πλαίσιο της δράσης «Δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις».

Οπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του, το ΕΛΓΟ “Δήμητρα” Κυπαρισσίας «θα συνεχίσει την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης διάρκειας 150 ωρών, από τις 26/8/2020 έως το πέρας αυτών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, μέτρο 01: Δράσεις μετάδοσης γνώσεων και ενημέρωσης, Δράση: 1.1.1: Δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Η χρηματοδότηση των ανωτέρω προγραμμάτων θα γίνει σύμφωνα με την 8245/25-09-2018 απόφαση ένταξης πράξης του γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων. Η υλοποίηση των δράσεων κατάρτισης απευθύνεται στους δικαιούχους της 1ης προκήρυξης του υπομέτρου 6.1 “Εγκατάσταση νέων γεωργών” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 - 2020, έτους 2016 και για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν στους Δήμους Τριφυλίας, Καλαμάτας, Μεσσήνης, Οιχαλίας και Πύλου- Νέστορος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας».

Τέλος, για την υλοποίηση των προγραμμάτων με τίτλους “Φυτική Παραγωγή” και “Ζωική Παραγωγή”, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι-υπόχρεοι εκπαίδευσης να επικοινωνήσουν άμεσα με το Κέντρο “Δήμητρα” Κυπαρισσίας, ενώ και οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι πιστοποιημένης δομής να επικοινωνήσουν άμεσα με το Κέντρο στο τηλ. 27610 22116.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER