Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 21:44

Ζητούν στήριξη από τον Νίκα για την προστασία βοσκοτόπων

Γράφτηκε από την

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων ζητεί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα να στηρίξει την υπουργική απόφαση, με την οποία προστατεύονται τα βοσκοτόπια και δε δημεύονται από το δασικό νόμο.

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι αντίστοιχη παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ ο Σύλλογος Δασολόγων έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης του ν. 4685/2020

Παράλληλα, η Ομοσπονδία γνωστοποιεί την επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριµάνη -με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας- στην οποία τον καλεί “να καταθέσει παρέμβαση στο Συμβούλιο Επικρατείας υπέρ του κύρους της πρόσφατης υπουργικής απόφασης (ν. 4685/2020), με την οποία καθορίζονται οι νέες διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να γίνουν οι διορθώσεις στους δασικούς χάρτες, έτσι ώστε να μην χαρακτηρίζονται ως δασικές εκτάσεις οι εκτάσεις τις οποίες το κράτος έχει παραχωρήσει στους πολίτες για διαφορετική χρήση από τη δασική, καθώς και όσες άλλες εκτάσεις, που με διάφορους τρόπους το κράτος έχει επίσης αναγνωρίσει ως μη δασικές”.