Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 14:57

Μπαίνει αύριο η επιδότηση στους λογαριασμούς

Γράφτηκε από την

"Αύριο Τετάρτη ανεβαίνει η δισκέτα με πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης και οι αναλήψεις των χρημάτων από τα ATM της Πειραιώς θα μπορούν να γίνουν αυθημερόν".

Αυτό αναφέρει το agronews.gr, αλλά επισήμως ο ΟΠΕΚΕΠΕ τηρεί σιγή ιχθύος, καθώς θα εκτεθεί η διοίκησή του σε περίπτωση που καθυστερήσει η διαδικασία.
Σύμφωνα επίσης με το agronews.gr: "Στην τελική ευθεία η διαδικασία πίστωσης των προκαταβολών ενιαίας ενίσχυσης, καθώς έχουν οριστικοποιηθεί οι λίστες των δικαιούχων και αναμένεται η παράδοση του υλικού με τις τελικές καταστάσεις στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία διαχειρίζεται ως γνωστόν τον λογαριασμό με τις επιδοτήσεις (ΕΛΕΓΕΠ). Οι λίστες είναι έτοιμες από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, χωρίς όμως αριθμό παρτίδας με αναγραφόμενη στο σύστημα ημερομηνία πληρωμής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ο Οργανισμός Πληρωμών ολοκλήρωσε τη διαδικασία που εκκρεμούσε με τις παρτίδες πληρωμής να είναι έτοιμες για αποστολή από το πρωί της Τρίτης 20 Οκτωβρίου. Στον ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώνουν έτοιμοι, αν δεν κολλήσει κάπου, η πίστωση να ξεκινήσει την Τρίτη. Ο καιρός γαρ εγγύς για την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης. Στις καρτέλες των παραγωγών φαίνεται ήδη τι κατέχει ο καθένας τόσο σε φυτικό κεφάλαιο όσο και σε ζώα, ενώ άµεσα θα φανεί και τι έχει λαµβάνειν".