Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 17:46

Αιτήσεις για φυτεύσεις αμπέλου στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Αιτήσεις για φυτεύσεις αμπέλου στην Τριφυλία

Μέχρι τις 18 Νοεμβρίου πρέπει να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άδεια νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Τριφυλίας σημειώνεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minagric.gr, Ψηφιακές Υπηρεσίες, Αίτηση Αδειών Φύτευσης Αμπέλου. Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ' αυτήν επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας. Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας, η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά.
Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες των κορυφών κάθε αγροτεμαχίου, για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα και το τοπωνύμιο της περιοχής. Για να είναι επιλέξιμες οι αιτήσεις θα πρέπει ο αιτών να διαθέτει αγροτεμάχιο/α έκτασης τουλάχιστον ίσης με την έκταση που αιτείται. Η αιτούμενη για άδεια νέας φύτευσης έκταση δύναται να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα αγροτεμάχια και ως ελάχιστη αιτούμενη έκταση ανά αγροτεμάχιο ορίζεται το 1 στρέμμα. Οι εν λόγω εκτάσεις δύνανται να είναι ιδιόκτητες ή ενοικιαζόμενες (διάρκειας άνω των 7 ετών).
Τα δικαιολογητικά που επισυνάπτονται ηλεκτρονικά (σε μορφή pdf) στην αίτηση είναι: Φωτοτυπία ταυτότητας (δύο όψεις). Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος. Τίτλοι ιδιοκτησίας: α) Για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια: Συμβόλαια αγοράς νομίμως μεταγραμμένα. Αποδοχή κληρονομιάς. Αποδεικτικά δωρεάς ακινήτων. Κτήση με προσκύρωση. Με δικαστική απόφαση απονομή κυριότητας. Κληρονομητήριο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις Ε9 (με υπεύθυνη δήλωση ότι τα στοιχεία του Ε9 είναι αληθή και ακριβή). β) Για τα μη ιδιόκτητα αγροτεμάχια: Συμβολαιογραφικά έγγραφα, ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (ενοικιαστήρια) σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ή χρησιδάνεια.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στη ΔΑΟΚ Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία, 1ος όροφος, γραφεία 2 και 3, τηλ. 27613 61502, 506 και 507.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER