Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 11:10

Ακατάσχετες και αφορολόγητες οι έκτακτες ενισχύσεις Covid-19 των αγροτών

Γράφτηκε από την
Ακατάσχετες και αφορολόγητες οι έκτακτες ενισχύσεις Covid-19 των αγροτών

Ακατάσχετες και αφορολόγητες θα είναι με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη οι ενισχύσεις Covid-19 των Ελλήνων αγροτών.

Η σχετική διάταξη πρόκειται να συμπεριληφθεί, με τη μορφή του κατεπείγοντος, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής μεθαύριο Δευτέρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου:
"Με την προτεινόμενη, άκρως ευεργετική αυτή διάταξη, οι δικαιούχοι παραγωγοί που αποδεδειγμένα υπέστησαν τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στον πρωτογενή τομέα θα εισπράττουν απρόσκοπτα τις ενισχύσεις, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.
Εφεξής, οι συγκεκριμένες ενισχύσεις καθίστανται αφορολόγητες, ανεκχώρητες, ακατάσχετες και δεν συμψηφίζονται έναντι βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικά πρόσωπά τους, ασφαλιστικά ταμεία και πιστωτικά ιδρύματα. Παράλληλα, δεν υπόκεινται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης επισημαίνει την τεράστια σημασία που έχει η συγκεκριμένη διάταξη για τους Έλληνες αγρότες και τονίζει ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει απερίσπαστο το έργο του στην κατεύθυνση ενίσχυσης του εισοδήματός τους με στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγικής τους διαδικασίας".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER