Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 12:22

Νέα απόφαση ΟΠΕΚΕΠΕ για ενισχύσεις σε μη ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων

Γράφτηκε από την
Νέα απόφαση ΟΠΕΚΕΠΕ για ενισχύσεις σε μη ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων

 

Νέα τροποποιητική απόφαση για τη διαδικασία χορήγησης ενισχύσεων σε δικαιούχους μη ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, υπέγραψε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση: «Για τα μη ιδιόκτητα αγροτεμάχια, τα παραστατικά χρήσης δύναται να είναι: συμβολαιογραφικά έγγραφα, ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (ενοικιαστήρια) ή χρησιδάνεια παραχώρησης, τα οποία πρέπει:

- Να αναγράφουν υποχρεωτικά τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη/-τριας και του/της ενοικιαστή/-στριας.

- Να αναφέρουν αναλυτικά τα στοιχεία των αγροτεμαχίων και τη χρονική περίοδο της μίσθωσης. Η αναγραφή του Α.Τ.ΑΚ. του εκμισθωτή του αγροτεμαχίου όπως αποτυπώνεται στην περιουσιακή του κατάσταση, τοποθεσία, έκταση, χαρτογραφικό κωδικό όπου είναι διαθέσιμος, είναι υποχρεωτική μόνο στην περίπτωση δήλωσης ιδιωτικών βοσκότοπων. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η αναγραφή Α.Τ.ΑΚ. είναι προαιρετική. Η συμπλήρωση της ΕΑΕ2020 με τον Α.Τ.ΑΚ. δύναται να γίνει αποδεκτή όταν υποβληθεί το αργότερο έως 15 Φεβρουαρίου 2021.

- Να έχουν θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής των αντισυμβαλλόμενων μερών [αφορά τα ιδιωτικά έγγραφα μίσθωσης γεωργικών ακινήτων (συμφωνητικά αγρομίσθωσης και/ή χρησιδάνεια παραχώρησης), στα οποία το συμφωνηθέν ετήσιο μίσθωμα δεν υπερβαίνει τα 1.200 €/έτος και έχουν συνταχθεί πριν την 1/1/2014 ή το συμφωνηθέν ετήσιο μίσθωμα δεν υπερβαίνει τα 960 €/έτος και έχουν συνταχθεί μετά την 1/1/2014]».


NEWSLETTER