Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 10:56

Ξεκίνησαν -με δυσκολίες λόγω καιρού- οι φυτεύσεις καρπουζιού στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

 

Με δυσκολίες λόγω των καιρικών συνθηκών ξεκίνησαν φέτος οι φυτεύσεις καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας. Οι πολλές βροχές που έχουν πέσει στην περιοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν δυσκολέψει τους παραγωγούς στο να κάνουν τις φυτεύσεις των καρπουζιών.

 

Πάντως παρά τα προβλήματα του καιρού, στα οποία τις τελευταίες μέρες προστέθηκε και ο δυνατός αέρας, ήδη οι πρώτες φυτεύσεις υπαίθριων καρπουζιών σε μεσαία και χαμηλή κάλυψη έχουν γίνει και τις επόμενες μέρες -εφόσον το επιτρέψει ο καιρός- θα εντατικοποιηθούν, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι τις πρώτες μέρες του Μαρτίου.

Οι παραγωγοί που έχουν φυτέψει τα πρώτα καρπούζια, είναι στις περιοχές Αγία Κυριακή, Λιμενάρι και Αγρίλη ενώ τις επόμενες μέρες οι εργασίες εντατικοποιούνται.

Οπως μας επισήμανε ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η διαφορά στις μέρες φύτευσης, η οποία πρέπει να γίνεται με καλές καιρικές συνθήκες, όσο οι συνθήκες κατά την περίοδο του ξεσκεπάσματος των φυτών, καθώς τότε γίνεται η καρπόδεση. Επίσης παρατήρησε πως και φέτος στην περιοχή θα καλλιεργηθούν περίπου οι ίδιες εκτάσεις που κυμαίνονται στα 7- 8 χιλ. στρέμματα.