Κυριακή, 02 Μαϊος 2021 08:09

Μπολιάζουν 40 εκατομμύρια αγριελιές στο Πακιστάν

 

 

Το Πακιστάν "ανακάλυψε" περισσότερες από 70 εκατομμύρια αγριελιές σε δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές της χώρας και το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας θα προχωρήσει σε εμβολιασμούς (μπολιάσματα) σε πάνω από 40 εκατομμύρια από αυτά τα δένδρα, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφυτευθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η υψηλή τους παραγωγικότητα.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του olivenews.gr, σύμφωνα με το οποίο:

"Το Πακιστάν είναι μια χώρα η οποία έχει μέχρι στιγμής καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να διεκδικήσει μία θέση στην παγκόσμια ελαιοκομική αγορά. Έτσι, και σήμερα, η κυβέρνησή του σχεδιάζει με οργανωμένο τρόπο την προώθηση της ελαιοκαλλιέργειας.

Για αυτό προχωρά στην ίδρυση ενός εθνικού ελαιοκομικού κέντρου -ενός Εθνικού Συμβουλίου Ελαιολάδου- το οποίο θα εγγυάται την ανάπτυξη του ελαιοκομικού τομέα της χώρας, την αύξηση της παραγωγής και της κερδοφορίας όσων μετέχουν στην αλυσίδα αξίας του προϊόντος. Σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργηθούν 8 εργαστήρια πιστοποίησης, ενώ παράλληλα θα χορηγηθούν στους αγρότες ενισχύσεις για τη δημιουργία υποδομών, απαραίτητων για την παραγωγή ελαιόλαδου".