Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 09:17

Ένωση Μεσσηνίας: "Εμπαιγμός ο διάλογος για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας"

Γράφτηκε από τον

 

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα κάνει διάλογο για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ).

Αυτό υποσχέθηκε στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ενώ τον Απρίλιο ο υφυπουργός Γιάννης Οικονόμου δήλωνε πως το υπουργείο θα καταθέσει πρόταση πριν την εκδίκαση στο ΣτΕ στις 2 Ιουνίου. 

Η Ενωση Μεσσηνίας σχολιάζοντας την υπόσχεση του υπουργού τον κατηγορεί για εμπαιγμό. Συγκεκριμένα η Ένωση Μεσσηνίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της στη σελίδα της στο Facebook: "Δυστυχώς η ίδια αβελτηρία και ο ίδιος εμπαιγμός στο θέμα του Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ όπου και εδώ αποκαλύπτεται πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει πρόταση να υποβάλει (γιατί άραγε; μήπως αντελήφθησαν άπαντες πως έχουμε δίκιο για τις δυνατότητες που αφήνει ο ευρωπαϊκός κανονισμός και τώρα σιωπούν) συνεχίζοντας την εκφυλιστική σημερινή κατάσταση, όπου όλος ο πλανήτης διακινεί ελιές Καλαμών με την ονομασία Καλαμάτα. Απαιτείται υπευθυνότητα και πατριωτική συνείδηση. Θα συνεχίσουμε με παραγωγούς από όλη την Ελλάδα τον διάλογο για την ανάγκη εθνικής στρατηγικής προστασίας και ανάδειξης της ελληνικής Ελιάς Καλαμών και του Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ. Οι παραγωγοί Ελιάς Καλαμών και ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας πλέον γνωρίζουν…".

Θ.Λ.