Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 20:10

Ξεκινούν ψεκασμοί δακοκτονίας στην Τριφυλία

Ξεκινούν τις επόμενες μέρες οι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς από τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας, ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής.


Παρακαλούνται όσοι παραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιοπερίβολα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση για τον ψεκασμό των δέντρων, και όσοι έχουν τη δυνατότητα, να παρευρίσκονται στους ελαιώνες κατά την ημέρα ψεκασμού.
Οι βιοκαλλιεργητές ελιάς θα πρέπει να προχωρήσουν στη σήμανση των ελαιώνων τους περιμετρικά (και ιδιαίτερα σε όλες τις εισόδους) με ευδιάκριτη ερυθρόλευκη ταινία. Σε περίπτωση μη κανονικής σήμανσης οι εργολάβοι ψεκασμού δεν φέρουν καμία ευθύνη.
Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη ημέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές.
Το καθημερινό πρόγραμμα ψεκασμών θα ανακοινώνεται στον τοπικό Τύπο και θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας. Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2761361503 και 2761361501.