Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 09:00

Μικρά αποθέματα και εμπορικές πράξεις: Από 3,20 έως 3,50 οι τιμές του ελαιολάδου

Γράφτηκε από την
Μικρά αποθέματα και εμπορικές πράξεις: Από 3,20 έως 3,50 οι τιμές του ελαιολάδου

 

Ελάχιστες εμπορικές πράξεις γίνονται στην αγορά του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, καθώς είναι μικρά τα αποθέματα, ενώ η τιμή ανάλογα με την ποιότητα κυμαίνεται μεταξύ 3,20 ευρώ το κιλό στη Μεσσηνία και 3,50 ευρώ το κιλό στη Λακωνία.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ιστοσελίδα agrotypos.gr: "

Στην πώληση 70 τόνων έξτρα παρθένου ελαιολάδου με τιμή 3,50 ευρώ το κιλό προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Συκιάς Λακωνίας.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Σωτήρης Μπατσάκης, διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Συκιάς Λακωνίας, «το ελαιόλαδο πουλήθηκε σε Έλληνα τυποποιητή και σε Ιταλό έμπορα. Θεωρώ ότι είναι μια καλή τιμή για αυτή την εποχή. Η αγορά ζητά τα πολύ καλά ποιοτικά ελαιόλαδα. Έχουμε ακόμη 230 τόνους ελαιολάδου στις αποθήκες του συνεταιρισμού. Τέλος Οκτωβρίου ξεκινά η συγκομιδή ελαιοκάρπου στην περιοχή μας, αλλά οι μεγάλες ποσότητες θα συγκομιστούν μετά τα μέσα Νοεμβρίου. Αναμένουμε μια καλή ποιοτικά παραγωγή».

Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο κ. Βασίλειος Κατσάς, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γλυφάδας στην Πύλο Μεσσηνίας, «δεν υπάρχουν πολλά αποθέματα ελαιολάδου στην περιοχή μας. Πωλήσεις που μπορεί να γίνουν μεμονωμένα από παραγωγούς. Πριν λίγες ημέρες έγιναν κάποιες εμπορικές πράξεις για περσινά ελαιόλαδα σε τιμή 3,20 έως 3,30 ευρώ το κιλό. Όσον αφορά τη νέα παραγωγή αναμένεται μειωμένη κατά 50% σε σχέση με πέρυσι. Ευτυχώς είχαμε κάποιες βροχές που βοήθησαν την παραγωγή. Οι καύσωνες δημιούργησαν πρόβλημα, αλλά είχαμε μειωμένη παραγωγή και άντεξαν τα δέντρα»".


NEWSLETTER