Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 16:10

Μεσσηνία: Το πρόγραμμα της δακοκτονίας για την Τετάρτη (20/10)

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Το πρόγραμμα της δακοκτονίας για την Τετάρτη (20/10)

Σε αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας συνεχίζονται αύριο Τετάρτη, οι ψεκασμοί δακοκτονίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας, ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου θα πραγματοποιηθούν σε Παπούλια, Ικλαινα, Φοινίκη, Μεσοπόταμο, Σουληνάρι, Μεσοχώρι, Κυνηγού, Χράνους, Πλάτσα, Καρδαμύλη, Αγιο Νικόλαο, Χαρακοπιό, Φαλάνθη, Υάμεια, Λέικα, Καλαμάτα (περιοχές Αγιος Δημήτριος, Αγιοι Πάντες, άνοδος Περιβολακίων, Κουτιβέικα, εθνική Σπάρτης, Μενινά, όπισθεν στρατοπέδου, Κάστρο, Καλλιθέα), Σκάλα, Τσουκαλέικα, Αριστοδήμειο, Μερόπη, Καλύβια, Σιάμου, Κατσαρού, Σολάκι, Διαβολίτσι, Παραπούγκι, Λυκότραφο, Μάδαινα, Αβραμιού, Λευκοχώρα, Καρτερόλι, Πιπερίτσα, Τρίοδο, Βελίκα, Πανιπέρι, Καλοχώρι, Πύλα, Πύλο στις περιοχές Γιάλοβα και Πυλόκαμπο και Μεσσήνη στις περιοχές Κουμαριές και Αγιος Παντελεήμων.

Οι παραγωγοί παρακαλούνται να παρακολουθούν τους ψεκασμούς στους ελαιώνες τους και όσοι έχουν κτήματα περιφραγμένα να τα ανοίξουν.

Οι βιοκαλλιεργητές πρέπει να επισημάνουν τα κτήματά τους περιμετρικά, ώστε να είναι διακριτά κατά τον ψεκασμό.

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν τους ψεκασμούς, μετατίθεται ο ψεκασμός την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Σε περιοχές με ελαιώνες της ποικιλίας "μαυροελιά" παρακαλούνται οι παραγωγοί να ενημερώνουν το συνεργείο ψεκασμού σε περίπτωση συγκομιδής. Τελευταία επέμβαση πριν την συγκομιδή 7 ημέρες για το σκεύασμα Decis και 14 ημέρες για το σκεύασμα Success.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER