Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 09:24

Μειωμένη κατά 15% η καλλιέργεια καρπουζιών στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

 

Στο στάδιο του ξεσκεπάσματος από το πλαστικό κάλυψης προχωρούν οι καρπουζοπαραγωγοί της Τριφυλίας, με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών.

Η καλλιέργεια φέτος σημειώνει μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων κατά 15% περίπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, εξαιτίας του υψηλού κόστους καλλιέργειας, με αυξήσεις σε λιπάσματα, πλαστικά και ρεύμα, ενώ από την άλλη οι τιμές πώλησης τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικές.

Σχετικά με το ξεσκέπασμα των καρπουζιών, όπως επισημαίνει ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικές αυτή την περίοδο. Οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να μην τραυματίζονται τα φυτά, να γίνονται αρδεύσεις με τις απαραίτητες μόνο ποσότητες νερού και χρήση φωσφορούχων λιπασμάτων, που θα βοηθήσουν τα φυτά στη σωστή και πλήρη ανάπτυξη του ριζικού τους συστήματος αλλά και στο να ξεπεράσουν το στρες της αλλαγής περιβάλλοντος. Επίσης θα πρέπει να γίνουν υδρολιπάνσεις με ιχνοστοιχεία και αμινοξέα που θα βοηθήσουν τα φυτά.

Κ.Μπ.