Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 08:29

Πρόβλημα με εργάτες γης στην Τριφυλία - Ανησυχία για την συγκομιδή της παραγωγής

Γράφτηκε από τον
Πρόβλημα με εργάτες γης στην Τριφυλία - Ανησυχία για την συγκομιδή της παραγωγής

 

Έντονο είναι το πρόβλημα από την έλλειψη εργατών στην περιοχή της Τριφυλίας και οι αγρότες της περιοχής εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συνέχεια.

Ήδη στους Γαργαλιάνους πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση για το ζήτημα με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου. Τονίστηκε ότι το πρόβλημα είναι εντονότερο για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες που χρειάζονται εργάτες όλο το χρόνο, αλλά και ενόψει της νέας ελαιοκομικής περιόδου. Το πρόβλημα εντείνεται από την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τους μετακλητούς εργάτες.

Θα ακολουθήσουν επαφές και με άλλους συλλόγους καθώς και με τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας, προκειμένου να εξεταστεί το πρόβλημα.

Σε σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου τονίζεται «Με πολύ μεγάλη ανησυχία έγινε μια πρώτη συνάντηση με συναδέλφους θερμοκηπιάδες όσον αφορά τους εργάτες γης και συγκεκριμένα την έλλειψη χεριών που χρειάζονται όλο τον χρόνο για της καλλιέργειες τους .

Παράλληλα τονίστηκε ότι έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στην νομοθεσία για τους μετακλητούς και ενδέχεται μέσα στο καλοκαίρι να μην έχουν εργάτες για την συγκομιδή .

Τονίστηκε επίσης ότι και για όλες της άλλες καλλιέργειες , όπως κλάδους μονόβεργους χορτάρια σταφιδάμπελοι και ελιές . Ειδικά στο μάζεμα των ελιών θα υπάρξει μεγάλη έλλειψη εργατών .

Άμεσα θα έρθουμε σε επαφή και με άλλους συλλόγους και με ΔΑΟΚ Τριφυλίας και θα ανακοινωθεί ημερομηνία συνελεύσεις».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER