Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 08:20

Από το Λιμενάρι το πρώτο υπαίθριο καρπούζι στην Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Από το Λιμενάρι το πρώτο υπαίθριο καρπούζι στην Τριφυλίας

 

Από το Λιμενάρι Φιλιατρών συγκομίστηκε και φέτος το πρώτο υπαίθριο καρπούζι στην περιοχή της Τριφυλίας, από τους Σπύρο και Γιώργο Μιχαλακόπουλο και Αντώνη Θεοδωρόπουλο.

Παραγωγοί που έχουν καταφέρει να εξασφαλίζουν την πρωιμότητα και την «πρωτιά» στην συγκομιδή του καρπουζιού.

Το πρώτο φορτίο κόπηκε το Σάββατο και θα πάει στην λαχαναγορά των Αθηνών, ενώ σήμερα θα ακολουθήσουν και άλλα φορτία για την λαχαναγορά αλλά και για εξαγωγή.

Καρπούζι εξαιρετικής ποιότητας αλλά και πιο όψιμο σε σχέση με πέρυσι όπως επισήμανε στην «Ε» ο παραγωγός Σπύρος Μιχαλακόπουλος που τόνισε: «Ξεκινήσαμε και κόψαμε τα πρώτα καρπούζια , είναι τα πρώτα υπαίθρια που κόβονται στην περιοχή της Τριφυλίας. Η χρονιά είναι πιο όψιμη σε σχέση με πέρυσι κατά 15 ημέρες περίπου. Καθώς πέρυσι είχαμε κόψει αρχές Μαΐου. Είναι μια χρονιά όμως που έχει δώσει πολύ καλή ποιότητα αλλά και ποσότητα. Ενώ και οι τιμές αυτή την περίοδο είναι πολύ καλές. Το πρώτο φορτίο πήγε στη λαχαναγορά, θα συνεχίσουμε όμως με λαχαναγορά και εξαγωγή».

Να τονίσουμε ότι η συστηματική συγκομιδή καρπουζιού αναμένεται περίπου στις 25 Μαΐου με τη χρονιά να έχει πάει λίγο πιο πίσω λόγω των καιρικών συνθηκών. Ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η συγκομιδή καρπουζιών από θερμοκηπιακές μονάδες.

Κ.Μπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER