Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 08:32

Υπέγραψαν συμβάσεις Συκική και τυποποιητές

Υπέγραψαν συμβάσεις Συκική και τυποποιητές

Συκική και μεταποιητές υπέγραψαν προχθές τις συμβάσεις για τη φετινή παραγωγή των σύκων.

Οπως και τις προηγούμενες χρονιές, η Συκική θα εμπορευτεί το 45% της παραγωγής και οι ιδιώτες το υπόλοιπο 55% και η κατανομή μεταξύ τους έγινε περίπου στα περσινά επίπεδα.
Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Συκικής Παν. Παπαγεωργίου, πρόκειται να ανοίξουν σχεδόν όλα τα απεντομωτήρια στη Μεσσηνία, ενώ στους Μολάους άνοιξε την Τετάρτη. Σήμερα έχει προγραμματιστεί ενημέρωση για τις ποιότητες και παράδοση των χώρων στους απεντομωτές. Υπολογίζεται γύρω στις 26 Αυγούστου να εξαχθούν τα πρώτα σύκα, καθώς αρκετές ποσότητες έχουν μαζευτεί και βρίσκονται στα χέρια των παραγωγών.
Για την εικόνα στην αγορά ο κ. Παπαγεωργίου παρατήρησε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον για σύκα», αλλά επεσήμανε πως «δεν μπορείς από τώρα να είσαι σίγουρος, να πεις με βεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα». Εκτίμησε, ωστόσο, ότι με βάση τις επαφές που έχει στο εξωτερικό «τα σύκα θα φύγουν άνετα».
Για την παραγωγή ανέφερε ότι «ο συνεχόμενος βοριάς των τελευταίων ημερών έχει δημιουργήσει προβλήματα, όμως δεν είναι και τόσα άσχημα τα πράγματα, καθώς δεν έχει καύσωνα και βροχές».