Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 16:40

Ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί δακοκτονίας στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί δακοκτονίας στην Τριφυλία

Ολοκληρώθηκαν από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας οι δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου. Ωστόσο καθώς οι συνθήκες αυτή την περίοδο είναι ευνοϊκές, οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο για την εξέλιξη του δάκου όσο και για μυκητολογικές ασθένειες, όπως το γλοιοσπόριο.

Σε σχετική ανακοίνωση από τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας τονίζεται: «Ολοκληρώθηκε για την περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσής μας το πρόγραμμα εκτέλεσης δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας. Σημειώνουμε ότι οι συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη και εξέλιξη του δάκου. Κατόπιν αυτού οι ελαιοπαραγωγοί, ιδιαιτέρως αυτοί που θα καθυστερήσουν τη συγκομιδή, αναλαμβάνουν αποκλειστικά τη μέριμνα αντιμετώπισης του δάκου για τα ελαιοπερίβολά τους.

Σε ελαιώνες, όπου το μικροκλίμα ευνοεί την εμφάνιση υψηλής υγρασίας, η περίοδος που διανύουμε είναι ευνοϊκή για προσβολή του ελαιοκάρπου από τις μυκητολογικές ασθένειες, όπως το γλοιοσπόριο. Κατόπιν αυτών οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προχωρούν σε ψεκασμούς με τα κατάλληλα μυκητοκτόνα όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο (περιοχές με υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία, παραποτάμιες, παρόχθιες περιοχές και ελαιώνες που μετά από έλεγχο εμφανίζονται στον ελαιόκαρπο αρχόμενα συμπτώματα προσβολών), σύμφωνα και με τις συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Κατά τους ψεκασμούς θα πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες των σκευασμάτων με ιδιαίτερη έμφαση στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα τελευταίας επέμβασης και ψεκασμού».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER