Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 07:22

Ξένοι επιχειρηματίες για λάδι Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ξένοι επιχειρηματίες  για λάδι Καλαμάτας

Επιχειρηματίες από το Ισραήλ και τη Γαλλία θα δημιουργήσουν στη Μεσσηνία μονάδα τυποποίησης ελαιολάδου ΠΟΠ "Καλαμάτα" και θα διαθέτουν το προϊόν τους στη διεθνή αγορά.

Χθες εκπρόσωποι διεθνούς ομάδας επιχειρηματιών, με τους ντόπιους συνεργάτες τους επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Καλαμάτας και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Π. Νίκα, 6 μήνες μετά την πρώτη τους επίσκεψη. Επαναβεβαίωσαν την απόφασή τους να επενδύσουν στη δημιουργία ενός brand (μιας μάρκας) εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που θα φέρει την ονομασία "Καλαμάτα", αφού διερεύνησαν τη διεθνή αγορά μέσω μεγάλης εταιρείας των ΗΠΑ και διαπίστωσαν τις θετικές προοπτικές διάθεσης ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Προϊόν που θα παρέχει στο διεθνή καταναλωτή την εγγύηση της πιστοποιημένης ποιότητας, με ιχνηλασιμότητα.

Στη συνάντησή τους με το δήμαρχο, παρουσία των τοπικών συνεργατών τους, τον ενημέρωσαν για τις επαφές τους αυτές τις ημέρες στην περιοχή μας με παραγωγούς, ελαιοτριβείς και συνεταιρισμούς, καθώς και την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν με εμφιάλωση και διάθεση στη διεθνή αγορά, κατά την προσεχή περίοδο, μιας αξιόλογης ποσότητας ελαιολάδου, που ελπίζουν να πολλαπλασιαστεί μέσα στην προσεχή διετία.

Οπως σημείωσαν, η επιθυμία τους είναι να καταπολεμηθεί, μέσα από τις διαδικασίες πιστοποίησης και ιχνηλασιμότητας, το φαινόμενο της απατηλής αναγραφής του ονόματος "Καλαμάτα" στις ετικέτες ελαιολάδων που δεν προέρχονται από την περιοχή μας και πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές. Το ελαιόλαδο που αυτοί θα εμφιαλώνουν και θα πωλούν, επιθυμούν να έχει όλες τις εγγυήσεις για τον αγοραστή, ώστε αυτός να γνωρίζει πως απολαμβάνει γνήσιο ΠΟΠ "Καλαμάτα".

Ο δήμαρχος καλωσόρισε αυτή την επενδυτική τους προσπάθεια και δήλωσε την αλληλεγγύη του δήμου προς κάθε επιχειρηματία, ο οποίος -με σεβασμό της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας- επιθυμεί να αναδείξει το εκλεκτό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής της Καλαμάτας. Υποσχέθηκε δε στήριξη στην προσπάθειά τους, όπως σε κάθε ανάλογο εγχείρημα, από πλευράς Δήμου για την υπέρβαση γραφειοκρατικών δυσκολιών. Επίσης, τόνισε την αξία τέτοιων επενδύσεων για τη στήριξη των αγροτών της περιοχής μας.

Οι επιχειρηματίες πρόσθεσαν πως στο σχεδιασμό τους περιλαμβάνεται και η μελλοντική διαμόρφωση ενός κέντρου ελαιολάδου, επισκέψιμου, που θα αναδεικνύει την ιστορία και την ποιότητα του προϊόντος, ώστε ένα κομμάτι της επένδυσής τους να επιστρέψει ως προστιθέμενη αξία στην περιοχή της Καλαμάτας.

 

 


NEWSLETTER