Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 08:55

Εξαγωγή 1.500 τόνων σύκων σε όλο το κόσμο

Γράφτηκε από τον
Εξαγωγή 1.500 τόνων σύκων σε όλο το κόσμο

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η φετινή χρονιά είναι καλή για τα σύκα, καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί 206 τόνοι παραπάνω από την περσινή παραγωγή, ενώ καλή είναι και η ποιότητα του προϊόντος.

Οπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου, έχουν μπει στα απεντομωτήρια 2.536 τόνοι, ενώ πέρυσι η συνολική παραγωγή των σύκων ήταν 2.330 τόνοι. Απ’ αυτά 793 τόνοι είναι η α’ ποιότητα, 991 η β’, 625 η γ’ και 125 η δ’ ποιότητα, που και αυτή είναι εμπορεύσιμη.
Από τα απεντομωτήρια έχουν φύγει για τυποποίηση 1.850 τόνοι κι εκτιμάται πως πάνω από 1.500 έχουν εξαχθεί. Πέρα από την Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία όπου έφυγε η α’ ποιότητα, σε καλά επίπεδα κινούνται και οι εξαγωγές στην Ευρώπη, σε Ιταλία, Πολωνία, Τσεχία, Γερμανία και Αυστρία.
Ο κ. Παπαγεωργίου στάθηκε στην ποιότητα των σύκων, επισημαίνοντας ότι «είναι καθαρά, γιατί δεν είχαμε καύσωνες και οι βροχές που έπεσαν, έφεραν καλό αποτέλεσμα. Και πήραμε όλα τα σύκα που περιμέναμε».
Τα απεντομωτήρια θα ανοίξουν και θα παραλάβουν σύκα, τα τελευταία της χρονιάς το πιθανότερο, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

 


NEWSLETTER