Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 21:10

Το πρώτο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Μεσσηνίας

Το πρώτο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Μεσσηνίας

Το 1ο και Ιδρυτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Μεσσηνίας (ΟΑΣΜ) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιουλίου στη Μεσσήνη, με τη συμμετοχή των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Γαργαλιάνων, Κοντοβουνίων, Μεσσήνης, Χανδρινού και μιας προσωρινής διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Οιχαλίας.

Στο συνέδριο εξελέγη του πρώτο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

Πρόεδρος Σπύρος Νικολόπουλος.

Αντιπρόεδρος Α’: Κώστας Αποστολόπουλος.

Αντιπρόεδρος Β’: Νίκος Σινάνης.

Γραμματέας: Παναγιώτης Θλιμμένος.

Ταμίας: Στέλιος Παναγιωτόπουλος.

Μέλη: Παναγιώτης Βουδούρης, Κώστας Δουρούμης, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, Βασίλης Κότσιρας.

Αναπληρωματικοί: Ηλίας Δαρσακλής, Ανδρέας Κουμούτσος.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, έγινε συνέλευση που αποφάσισε το πρόγραμμα δράσης, εγκρίθηκε το καταστατικό και ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Η διαδικασία ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τους καλεσμένους φορείς. Πρώτος χαιρέτησε  ο Θανάσης Αθανασόπουλος, γεωπόνος στη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και ακολούθησαν ο Πέτρος Χιώτης, πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καλαμάτας, ο Γιώργος Καπερώνης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων και ο Ζωντανός Αποστόλης εκ μέρους των ιδιωτών γεωπόνων και μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού.

Στην εισήγηση της προσωρινής διοίκησης και τις ομιλίες των συνέδρων, τονίστηκε “η ανάγκη για αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής ενάντια στην πολιτική του ξεκληρίσματος από κυβέρνηση- ΕΕ- ΚΑΠ”. Ότι “ο αγώνας αυτός θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτών απέναντι σε πολυεθνικές - μεγαλέμπορους και μεγαλοαγρότες, που θέλουν να βάλουν χέρι στην παραγωγή και στο ξεκλήρισμά μας”. Η απόφαση που ομόφωνα επικύρωσε η γενική συνέλευση, ήταν η υιοθέτηση των αιτημάτων πάλης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας, στη γραμματεία της.

Σημειώθηκε, ακόμα, η αναγκαιότητα για συμμετοχή όλων των μικρομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων της περιοχής, σε Αγροτικούς Συλλόγους. Να δημιουργηθούν πολλοί περισσότεροι Σύλλογοι ή Επιτροπές Αγώνα σε πρώιμη φάση και να καλύψουν το σύνολο του νομού. Η αναγκαιότητα για ουσιαστική λειτουργία, ανασυγκρότηση, αναζωογόνηση των Αγροτικών Συλλόγων. 

Επίσης, αναφέρθηκε πως “στον αγώνα που κάναμε και θα κάνουμε, δεν μπορούμε όμως μόνοι μας να αλλάξουμε τη μοίρα μας. Χρειάζεται να είμαστε δίπλα και να συμμαχήσουμε με αυτούς που έχουμε κοινά συμφέροντα, με όλους αυτούς που υποφέρουν σήμερα. Όπως εμείς θέλουμε τη συμπαράσταση των εργαζομένων, των υπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, το ίδιο και εμείς πρέπει να δείχνουμε τη συμπαράστασή μας όταν αγωνίζονται”.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας καλεί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης την Παρασκευή 26 Ιουλίου στα Δικαστήρια Καλαμάτας, όπου δικάζονται συνάδελφοι συνδικαλιστές - αγρότες για τις κινητοποιήσεις του 2022.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Στις εκλογές της ΟΑΣΜ που ψήφισαν 30 αντιπρόσωποι, για το Διοικητικό Συμβούλιο πήραν:

Κώστας Αποστολόπουλος 27 ψήφοι, Σπύρος Νικολόπουλος 27, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος 26, Παναγιώτης Θλιμμένος 23, Νίκος Σινάνης 22, Βασίλης Κότσιρας 21, Κώστας Δουρούμης 20,

Στέλιος Παναγιωτόπουλος 16, Παναγιώτης Βουδούρης 15, Ηλίας Δαρσακλής 10, Ανδρέας Κουμούτσος 5.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Αποστόλης Ζωντανός, Γιώργος Καυκάς και Χρήστος Σουρίλας, 30 ψήφοι ο καθένας.