Κυριακή, 11 Μαϊος 2014 10:32

Στις 20 Μαΐου τα πρώτα υπαίθρια καρπούζια

Γράφτηκε από τον
Στις 20 Μαΐου τα πρώτα υπαίθρια καρπούζια

Στις 20 Μαΐου αναμένονται τα πρώτα υπαίθρια καρπούζια από την περιοχή της Τριφυλίας για την φετινή χρονιά, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος.

Η καλλιεργητική χρονιά εξελίσσεται με πολλές δυσκολίες και προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών, όπως επισήμανε. Δυσκολίες που έχουν να κάνουν με τις βροχές που έχουν πέσει από την περίοδο που τα καρπούζια βγήκαν από τα πλαστικά κάλυψης - οι οποίες ήταν συχνές δημιουργώντας προβλήματα στην καρπόδεση. Επίσης προβλήματα δημιούργησαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή για 1-2 μέρες.

Ολα αυτά, τόνισε, έχουν ανακατέψει πολύ τα πράγματα και η καλλιέργεια εξελίσσεται με πολλές δυσκολίες. Παρά τα προβλήματα όμως ανέφερε ότι υπάρχουν πρώιμες καλλιέργειες και τα πρώτα καρπούζια θα βγουν από την περιοχή περίπου στις 20 Μαΐου.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες καλλιέργειες ο κ. Αλεξανδρόπουλος επισήμανε ότι το χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς είναι οι χαμηλές τιμές που έχουν επικρατήσει για το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου. Τιμές που είναι κατά 30-40% πιο κάτω σε σχέση με την περσινή περίοδο. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί σε κάπως καλά επίπεδα, αλλά αυτό -υπογράμμισε- δεν αρκεί για να ισοσκελιστεί η χασούρα που έχει υπάρξει μέχρι τώρα, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα οι τιμές, ειδικά στα αγγούρια, κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER