Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 12:22

Το απόγευμα οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς

Γράφτηκε από την
Το απόγευμα οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς

Ουρές παρατηρούνται σήμερα στις τράπεζες, καθώς αναμένεται να κατατεθούν οι επιδοτήσεις.

Σε διάφορα υποκαταστήματα και ιδιαίτερα στην Τράπεζα Πειραιώς (ως παλιά ΑΤΕ) υπάρχει αρκετή αναμονή, καθώς ακόμα δεν έχουν μπει τα χρήματα στους λογαριασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε" αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα.

O αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Έξι με Δέκα» τόνισε:

«Σήμερα αργά το απόγευμα πιστώνονται στην τράπεζα τα χρήματα του υπολοίπου της ενιαίας ενίσχυσης ύψους 1 δις ευρώ για 700.000 δικαιούχους παραγωγούς που έχουν υποβάλλει δηλώσεις καλλιέργειας και εκτροφής. Όπως και στην προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης έτσι και σήμερα οι πληρωμές γίνονται χωρίς παρακρατήσεις.  Από τον  Αύγουστο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου  οι πληρωμές προς τους αγρότες θα αγγίξουν τα 3 δις ευρώ. Η φετινή χρονιά ίσως είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων σε ό,τι αφορά τις πληρωμές. Πρέπει όμως να είναι και μια χρονιά αφετηρία. Σήμερα εμείς δίνουμε ένα 1 δις ευρώ για την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, η Πορτογαλία δίνει περίπου 270 εκατ. ευρώ , που είναι μια χώρα με ανάλογο μέγεθος πληθυσμού με εμάς, η Ιταλία δίνει περίπου 1,7 δις που έχει έξι φορές πληθυσμό σαν την Ελλάδα Άρα λοιπόν δεν είναι ότι δίνουμε λίγα ή πολλά. Κάτι δεν κάνουμε καλά.  Με τη νέα ΚΑΠ κάνουμε νέα αρχή και περνάμε στην ενίσχυση της πραγματικής παραγωγής».

Διαβάστε περισσότερα εδώ


NEWSLETTER