Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 20:33

1.500 τόνοι σύκα στα απεντομωτήρια της Μεσσηνίας

Πάνω από τη μισή αναμενόμενη παραγωγή σύκων, περίπου 1.500 τόνοι, έχουν μπει μέχρι τώρα στα απεντομωτήρια της Μεσσηνίας. Αυτό επεσήμανε στην "Ε" ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

«Είναι καλή η ροή των σύκων στα απεντομωτήρια», μας ενημέρωσε και παρατήρησε: «Επιβεβαιώνεται πως χάθηκε μέρος της πρώιμης παραγωγής. Εχει γίνει πολύ μεγάλη ζημιά σε κάποια περιβόλια, πάνω από 50%». Ανέφερε ότι τώρα παίρνουν σύκα και από τις όψιμες περιοχές κι εκτίμησε πως η συνολική φετινή παραγωγή θα είναι «κάτω από 3.000 τόνους, με την ελπίδα να μην βρέξει στη συνέχεια και να μην έχουμε και άλλες ζημιές».

Ο κ. Παπαγεωργίου μας πληροφόρησε ότι «έχουν ξεκινήσει οι εξαγωγές και από τη Συκική και από τους ιδιώτες τυποποιητές. Εχουν φύγει αρκετά φορτία για Αμερική και Καναδά. Είναι η πρώτη ποιότητα που πάντα πάει κυρίως σε αυτές τις αγορές. Ετοιμάζονται για Ευρώπη τα επόμενα φορτία, για Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία και άλλες χώρες».

Κλείνοντας, είπε πως «η πρώτη ποιότητα έχει πάθει τη μεγαλύτερη ζημιά» κι ενημέρωσε ότι «τα απεντομωτήρια θα δουλέψουν για όσο διάστημα χρειαστεί,

μέχρι το τέλος του μήνα σίγουρα».

Γ.Σ.