Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 18:15

Ιδρυση συλλόγου από αγρότες και κτηνοτρόφους στο Δήμο Μεσσήνης

Ιδρυση συλλόγου από αγρότες και κτηνοτρόφους στο Δήμο Μεσσήνης

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Μεσσήνης συσπειρώνονται και ιδρύουν σύλλογο. Την απόφαση αυτή πήραν σε σύσκεψη που έγινε πριν λίγες ημέρες και εκλέχτηκε και η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.

Με ανακοίνωσή τους μάλιστα γνωστοποιούν ότι στις 12 Νοεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας, θα κάνουν πορεία με τα τρακτέρ τους στην Καλαμάτα. Η αφορμή για την ίδρυση του συλλόγου τους ήταν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών, στις οποίες συμπαρατάσσονται. Προχθές συμμετείχαν στην παμπελοποννησιακή σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων στην Τρίπολη, όπου -όπως ενημερώνουν στην ανακοίνωσή τους- εκφράστηκε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αλλά και η αποφασιστικότητά τους «να διεκδικήσουμε με αγώνες την επιβίωσή μας». Σε αυτή την κατεύθυνση η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή οργανώνει ενημερωτικές περιοδείες και συσκέψεις που «θα καταλήγουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις αξιοποιώντας όλες τις μορφές αγώνα έως το τέλος Νοεμβρίου». Ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου «συντονιζόμαστε πανελλαδικά στη Λάρισα για να κλιμακώσουμε τον αγώνα με μπλόκα σε μνημόνια, νέα ΚΑΠ, και Ε.Ε.».

Οι αγρότες και του Δήμου Μεσσήνης θα συντονίσουν τον αγώνα τους με πρώτο σταθμό την πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου, στην οποία θα συμμετέχουν με τα μηχανήματά τους στη συγκέντρωση στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 10.30 το πρωί. Επιπλέον αντιπροσωπεία τους θα συμμετέχει και στο παμπελοποννησιακό παναγροτικό συλλαλητήριο στις 14 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Ισθμό της Κορίνθου.