Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 15:11

Μεσσήνιοι επιχειρηματίες σε φόρουμ στη Ζάμπια

Μεσσήνιοι επιχειρηματίες σε φόρουμ στη Ζάμπια

Στο Ελληνο - Ζαμπιανό φόρουμ στη Λουσάκα της Ζάμπια συμμετείχαν Μεσσήνιοι επιχειρηματίες, σε συνέχεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με το ΕλληνοΖαμπιανό Επιμελητήριο στα μέσα του περασμένου Απριλίου.

Σκοπός της επιχειρηματικής αποστολής ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις ευκαιρίες επενδύσεων και τις προοπτικές προώθησης των ελληνικών προϊόντων στη Ζάμπια. Στο φόρουμ στη Λουσάκα συμμετείχαν συνολικά 21 ελληνικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων και από τη Μεσσηνία. Η ελληνική αποστολή ενημερώθηκε για το φορολογικό και νομικό πλαίσιο που διέπει τις νέες επενδύσεις στη Ζάμπια, για το σύστημα αδειοδότησης και λήψης άδειας παραμονής, καθώς και για τα κίνητρα που δίνονται σε επενδύσεις που ενδιαφέρουν τη χώρα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ήδη επί θύραις βρίσκονται οι πρώτες συμφωνίες, ενώ δόθηκαν υποσχέσεις για τη διενέργεια έργων και σε γειτονικές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Παράλληλα οι Ελληνες επιχειρηματίες ενημερώθηκαν για τις οικονομικές ζώνες που έχουν δημιουργηθεί ήδη στη Ζάμπια, με ιδιαίτερα ελκυστικά κίνητρα, όπως φορολογική απαλλαγή για την πρώτη 5ετία, ειδικό καθεστώς σε εισαγωγές παραγωγικού εξοπλισμού, fast track για την έκδοση αδειοδοτήσεων, κ.λπ.

 

Κλείνοντας η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι στην αποστολή συμμετείχαν και οι συμβουλευτικές εταιρείες VALUE RIGHT SA, με έδρα την Αθήνα και από τη Μεσσηνία η VALUE RIGHT SOUTH GREECE, με εκπροσώπους τους Φώτη και Πολύβιο Αλειφέρη.