Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 08:17

Μεσσηνιακές επιχειρήσεις στην έκθεση Westia 2017

Μεσσηνιακές επιχειρήσεις στην έκθεση Westia 2017

 

Στην αναβάθμιση της Westia 2017, που θα πραγματοποιηθεί 1 - 3 Απριλίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, με τη συμμετοχή και της Μεσσηνίας και των εκλεκτών προϊόντων της, στοχεύουν οι οργανωτές της.

Αυτό τόνισαν χθες τα στελέχη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), που παρουσίασαν τους στόχους και την προοπτική της 2ης Westia (του επόμενου χρόνου), απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής, σε συνάντηση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιώργος Κοτοπούλης ενημέρωσε, αρχικά, ότι στην 1η Westia (του 2016) συμμετείχαν 161 εκθέτες και πέρασαν πάνω από 15.000 επισκέπτες - επαγγελματίες, παρατηρώντας πως έκλεισαν δουλειές και έγιναν συμφωνίες. Σημείωσε ότι στόχοι της 2ης Westia είναι να έχει περισσότερους από 200 εκθέτες, πάνω από 20.000 επισκέπτες - επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης και του τουρισμού και περισσότερους εκθέτες - επισκέπτες από Ηλεία, Μεσσηνία, Τρίπολη, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Πρέβεζα, Αρτα, Γιάννενα, Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα. Ενημέρωσε ότι θα υπάρχουν επισκέπτες από Ιταλία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και Κύπρο,ενώ έχει απευθυνθεί κάλεσμα στα Δ.Σ. των Συλλόγων Εστίασης των ιταλικών πόλεων της Αδριατικής: Ρέτζιο Καλάμπρια, Λέτσε, Μπρίντεζι, Μπάρι, Πεσκάρα, Ανκόνα και Ρίμινι.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου επεσήμανε ότι η έκθεση ανήκει σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και σημείωσε πως θέλουν τη συμμετοχή της Μεσσηνίας, με περισσότερα προϊόντα της περιοχής από παραγωγούς κι επιχειρηματίες (λάδια, τυριά, μέλια, σύκα, καφέδες κ.λπ.). Παρατήρησε ότι στόχος είναι να γίνει θεσμός και τα λεφτά να μένουν εδώ και να κερδίζουν και οι παραγωγοί.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλύτερα αποτελέσματα στον κλάδο της εστίασης και αναψυχής, στην οικονομία και την απασχόληση.

Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Βεργόπουλος είπε ότι ο δήμος συμμετέχει, γιατί πιστεύει στην εξωστρέφεια κι επιδιώκει τη βελτίωση της παρουσίας των Καλαματιανών εμπόρων.

Στην παρουσίαση παρέστησαν στελέχη και μέλη του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας και λίγοι επιχειρηματίες της πόλης.

Γ.Σ.