Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 12:45

Oasis City - η πλατφόρμα Εικονικής Πραγματικότητας επόμενης γενιάς με τεχνολογία blockchain (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Κατά τη δεκαετία του 1990, η εμφάνιση του ίντερνετ σηματοδότησε την τρίτη (3) βιομηχανική επανάσταση, οδηγώντας στην δημιουργία της κοινωνίας της πληροφορίας. Σήμερα, βρίσκεται εν τη γενέση της η τέταρτη (4) βιομηχανική επανάσταση, η οποία γεννήθηκε με την δημιουργία της Blockchain τεχνολογίας και της εικονικής πραγματικότητας.

Η τεχνολογία Blockchain είναι μια αλυσίδα πληροφοριών, κατά την οποία τα δεδομένα συνδέονται μεταξύ τους σε αλληλένδετα μπλοκ, ακολουθώντας μια αλληλουχία, καθιστώντας τα πρακτικά αμετάβλητα και αδιαμφισβήτητα από όλους τους κόμβους που έχουν συμμετάσχει στην διαδικασία δημιουργίας της αλυσίδας αυτής. Η δε εικονική πραγματικότητα αποτελεί ένα ψηφιακό περιβάλλον, στο οποίο ο χρήστης μπορεί να συμμετέχει σε αυτό, σε πραγματικό χρόνο, και στο οποίο μπορεί να επεμβαίνει με τις κινήσεις του.

Ο συνδυασμός και αλληλεπίδραση της τεχνολογίας Blockchain και της εικονικής πραγματικότητας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναμένεται να οδηγήσει σε επαναστατικά αποτελέσματα, τα οποία θα έχουν ευρεία εφαρμογή στις ζωές των ανθρώπων, σε τομείς όπως η ψυχαγωγία, η εκπαίδευση και η ιατρική.

Η πλατφόρμα Oasis City είναι το αποτέλεσμα χρήσης ειδικού λογισμικού εικονικής πραγματικότητας και τεχνολογικού υλικού. Σκοπός της είναι ο χρήστης να μπορεί να απολαύσει μια μεγάλη ποικιλία περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας στο σπίτι του, επισκεπτόμενος καταστήματα σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως της τοποθεσίας τους. Κάθε οικονομική λειτουργία στο Oasis City βασίζεται σε ένα οικονομικό σύστημα τιμολόγησης χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain. Το νόμισμα Oasis City (OSC) θα χρησιμοποιείται για όλες τις οικονομικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην πλατφόρμα και το σύστημα τιμολόγησης.

Οι χρήστες του Oasis City μπορούν να απολαύσουν παιχνίδια και να αγοράσουν ή να πουλήσουν προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή με τα OSC νομίσματά τους στην πλατφόρμα. Επίσης, οι θεατές θα μπορούν από το σπίτι τους να απολαμβάνουν την ρεαλιστική εμπειρία της βόλτας, τρεξίματος και αγγίγματος, ικανοποιώντας όλες τις αισθήσεις με περιαγωγή σε ένα χώρο παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιούν τα παιχνίδια first person shooter (FPS).

Τα παραπάνω θα πραγματοποιούνται μέσω εξειδικευμένου τεχνολογικά αλλά εύχρηστου ως προς τον χρήστη, ειδικού λογισμικού. Το λογισμικό αυτό αποτελείται από ένα χειριστήριο εικονικής πραγματικότητας και μια υψηλής ποιότητας στολή παρακολούθησης κίνησης ("OS Suit"). Η στολή είναι σε θέση να καταγράψει λεπτές κινήσεις, όπως οι κινήσεις άκρων και δακτύλων, προκειμένου να παρέχει εξαιρετικά λεπτομερές περιεχόμενο.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα λειτουργήσουν τέσσερις (4) κόμβοι στην πλατφόρμα του Oasis City.

Πρώτος (1ος) αυτός των αγορών, στον οποίο οι χρήστες θα μπορούν να δοκιμάζουν και να αγοράζουν προϊόντα. Επιπλέον, θα είναι σε θέση να διαμορφώσουν τα avatars τους για να μιμηθούν το πραγματικό σχήμα και μέγεθός τους ούτως ώστε να μπορούν να δοκιμάζουν προϊόντα, τα οποία θα παραδίδονται στον πραγματικό κόσμο.

Δεύτερος (2ος) είναι ο κόμβος της ψυχαγωγίας. Στο κέντρο ψυχαγωγίας, οι χρήστες, είτε είναι δημιουργοί είτε είναι καταναλωτές θα μπορούν να εισέλθούν στην αγορά ψυχαγωγίας και να δημιουργήσουν προϊόντα, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης, οικονομικής κατάστασης, ηλικίας ή εμφάνισής του.

Τρίτος (3ος) κόμβος είναι αυτός των παιχνιδιών. Στη σημερινή κοινωνία όπου τα διαδραστικά online παιχνίδια αποτελούν ήδη μια κατοχυρωμένη πραγματικότητα, στο οικοσύστημα του Oasis City η εμπειρία του gaming θα αναβαθμιστεί στο έπακρο. Με τον συνδυασμό περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας και τεχνολογίας παρακολούθησης κίνησης, οι χρήστες θα μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του παιχνιδιού σαν να βρίσκονται σε πραγματικό περιβάλλον.

Τέταρτος (4ος) κόμβος είναι αυτός της εκπαίδευσης. Μέσω της αλληλεπίδρασης και της άμεσης επαφής με εκπαιδευτικό υλικό, ο χρήστης θα μπορεί να οπτικοποιήσει την γνώση, να γίνει συμμέτοχος και να κατανοήσει βιωματικά τις πληροφορίες που λαμβάνει.

Επιπλέον στο οικοσύστημα του Oasis City θα λειτουργεί αγορά στην οποία οι χρήστες θα μπορούν να προβαίνουν ελεύθερα σε συναλλαγές και πλειστηριασμούς σε περιουσιακά στοιχεία. Το Oasis City Marketplace θα υποστηρίξει πλατφόρμες PC και Mobile για να καταστεί ευρέως προσβάσιμο στους τελικούς χρήστες.

Ήδη, στο οικοσύστημα του Oasis City λειτουργεί το παιχνίδι Crypto Monster, ενώ το κρύπτο νόμισμα Oasis City (OSC) είναι διαθέσιμο προς αγορά και πώληση σε ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο νομισμάτων, σημειώνοντας κατά τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του, αύξηση τιμής άνω του 2.000%*.

Μη χάσετε την ευκαιρία να εισέλθετε στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας!

* Σύμφωνα με την ιστοσελίδα καταγραφής τιμών κρυπτονομισμάτων CoinGecko. Προσπελάστηκε στις 6/6/2019.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.oasiscity.io/en/, https://discord.gg/SY2kKsa, https://t.me/oasiscity_global, https://t.me/joinchat/H-M0ZUiB9UvsjQNpm3b5FA.


Μία παρουσίαση του project της Oasis City από τον συνιδρυτή της Zynga και σύμβουλο της Oasis City Eric Schiermeyer:

 

Read the article in English here