Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020 19:06

Η ομιλία του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας “Καρέλια”

Γράφτηκε από την

 

Με μεγαλύτερη, πιστεύω, άνεση από πέρυσι, που έκανα την πρώτη μου ομιλία στη γιορτή μας σαν πρόεδρος, έχω την χαρά να σας καλωσορίσω και στην φετινή μας καθιερωμένη γιορτή, στο ξεφύλλισμα των τελευταίων ωρών ενός ακόμα χρόνου.

Ενός ακόμα χρόνου που η εταιρεία μας συνέχισε την εξαιρετική πορεία της, κάτι που θα μας το αναλύσει σε λίγο ο κ. Ανδρέας στον δικό του λόγο και παρακαλώ να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, γιατί όλοι μας βάλαμε ένα λιθαράκι γι’ αυτό το επίτευγμα. Το λέω γιατί ξέρω ότι ανυπομονείτε για τις εξαγγελίες του κ. Ανδρέα, που μας γεμίζουν όλους με ικανοποίηση για την ανταμοιβή του μόχθου μας, αλλά και δημιουργούν αίσθηση στο πανελλήνιο για την στάση της διοίκησης.

Εμείς, από την καθημερινή μας αντίληψη του ρυθμού της δουλειάς μας, πιστεύουμε ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο στις πωλήσεις των τσιγάρων μας και έχουμε αξιοζήλευτη άνοδο στον κομμένο καπνό.

Για να είμαστε όμως στην ευχάριστη και ζηλευτή θέση να κάνουμε έναν εξαιρετικό απολογισμό, περάσαμε όλοι τις μεγάλες δυσκολίες που προέκυψαν από την εφαρμογή του συστήματος ιχνηλασιμότητας. Ενα σύστημα αρκετό πολύπλοκο, με προβλήματα στην εφαρμογή του από τις υπερκείμενες αρχές, που ακόμα δεν έχουν λυθεί εντελώς. Παραμένει βέβαια η απορία για τη χρησιμότητα αυτού του πολύπλοκου και δυσλειτουργικού συστήματος.

Το λαθρεμπόριο προϊόντων καπνού δυστυχώς καλά κρατεί, και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ανέρχεται στην χώρα μας στο εξωφρενικό νούμερο του 25%. Εχω µαρτυρία δικού µου προσώπου εμπιστοσύνης, ότι γίνεται μέχρι και delivery λαθραίων προϊόντων στην Αθήνα. Κάτι που ως γνωστόν δεν στερεί μόνο σε μας έσοδα, αλλά και στο κράτος, το οποίο για να ισοσταθµίσει τις απώλειες έχει επιβαρύνει υπέρογκα τα νόμιμα προϊόντα.

Οσον αφορά το σωματείο, έδειξε για μια ακόμη χρονιά την ευαισθησία του στους συµπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια της συνεχιζόμενης κρίσης, με προσφορές παραδοσιακά στα δύο ειδικά σχολεία και τον σύλλογο τριτέκνων. Στον χρόνο που φεύγει προσθέσαμε και τα Παιδικά Χωριά SOS, καθώς και την «Κιβωτό του Kόσµου».

Συµπαραστάθηκε με διακριτικότητα και σεβασμό στην προσωπικότητά τους, σε όσους συναδέλφους βρέθηκαν σε ανάγκη, από τις αναπόφευκτες αναποδιές της ζωής.

Κάναμε µια πολύ όμορφη και πετυχημένη εκδήλωση στο χώρο του Horizon Blue, µε την γενναιόδωρη υποστήριξη της εταιρείας. Με έξοδα της διοίκησης και του σωµατείου, ολοκληρώσαμε τις παρεμβάσεις στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, των προστατών του σωματείου μας, ένα κόσμημα για την περιοχή µας, που πραγματικά όλοι χαιρόμαστε την ημέρα της εορτής του.

Τελευταίο αλλά πιο σπουδαίο και σημαντικό, αυτό για το οποίο όλοι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι: η Τράπεζα Αίματος, όπου με προθυμία προσφέρουμε ένα πολύτιμο υγρό, που σώζει ζωές, δεν μας στοιχίζει τίποτα και αποδεικνύει την αγάπη μας και την αλληλεγγύη μας, στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Στόχος μας να εξακολουθήσουν και να επεκταθούν αυτές οι δράσεις, γιατί οι εργαζόμενοι ακολουθώντας το παράδειγμα της Διοίκησης, έχουν σε προτεραιότητα και την κοινωνική τους παρέμβαση στην πόλη μας.

Σας ανακοινώνω ότι οι συνάδελφοι των Αθηνών ανήκουν πλέον στην δύναµη του σωµατείου εργαζοµένων και στην κατάλληλη ευκαιρία θα υλοποιήσουμε μια παλιότερη εξαγγελία προέδρου, να βρεθούμε όλοι µαζί και να γνωριστούμε.

Θα ήθελα προσωπικά και εκ μέρους του Δ.Σ. του σωματείου να ευχηθώ στην διοίκηση της εταιρείας και σε κάθε έναν σας, η καινούργια χρονιά να φέρει υγεία και ό,τι καλό στις οικογένειές σας και τους αγαπημένους σας.

Καλή και ευτυχισμένη η νέα χρονιά. Υγεία, αγάπη, χαρά, ευτυχία, ειρήνη.

Ομως και φέτος οι ευχές δεν θα είναι το τέλος της ομιλίας μου. Πέρυσι δείξαμε την αγάπη μας στην πρόεδρό μας, την κυρία Βίκυ… Φέτος προσφέρουμε ένα δώρο στη διοίκηση της εταιρείας, ίσως για κάποιο σημείο του χώρου των γραφείων ή της υποδοχής. Δείχνει την φιλοσοφία που διέπει επί δεκαετίες την διοίκηση, την οποία υπηρετούμε με αφοσίωση και εμείς οι εργαζόμενοι.

Πάντα ψηλότερα! Πάντα στην κορυφή! Προσοχή όμως! Αυτό το ξύλο είναι μαγικό και συνεχίζει να μεγαλώνει.

Ετσι κι εμείς όλοι μας πρέπει να συνεχίζουμε την προσπάθεια να είμαστε πάντα στην κορυφή!

 

Δημήτρης Λαγωνικάκος