Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 09:58

Μεσσηνία: Ανησυχία σε ξενοδόχους οι ακυρώσεις σχολικών εκδρομών

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Ανησυχία σε ξενοδόχους οι ακυρώσεις σχολικών εκδρομών

Ο εφιάλτης ενδεχόμενης ακύρωσης των σχολικών εκδρομών εξαιτίας του κορονοϊού αφήνει άγρυπνους όχι μόνο τους Μεσσήνιους ξενοδόχους, αλλά ολόκληρη την επιχειρηματική κοινότητα του νομού, αφού μια νέα απώλεια εσόδων θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία που ακόμα προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές που προκάλεσε η μείωση της τιμής του ελαιόλαδου.

Οι σχολικές εκδρομές, που φέτος είναι προγραμματισμένες μεταξύ 25ης Μαρτίου και 12 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων), ουσιαστικά ανοίγουν κάθε χρόνο την τουριστική σεζόν και αποτελούν σταθερή πηγή εσόδων, τόσο για τα ξενοδοχεία όσο και για πολλές επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου. Αν και μέχρι τώρα δεν έχουν ακυρωθεί οι προγραμματισμένες εκδρομές στη Μεσσηνία, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού και τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία της υγείας των πολιτών. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του euro2day.gr, "η απόφαση του υπουργείου Υγείας να ματαιώσει μέχρι τις 13 Μαρτίου όλες τις σχολικές εκδρομές προς εκτός Ελλάδας προορισμούς φαίνεται πως αποτελεί μόνο την κορυφή ενός παγόβουνου. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Euro2day.gr ο αριθμός των σχολικών εκδρομών προς προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας, που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες εβδομάδες, φτάνουν τις 1.500. Ανώτερα στελέχη ταξιδιωτικών γραφείων πιθανολογούν πως η ακύρωση των εκδρομών εξωτερικού μέχρι 13 Μαρτίου αποτελεί προάγγελο για οριστική ματαίωσή τους για φέτος. Στον αέρα την ίδια στιγμή φαίνεται πως βρίσκονται και οι σχολικές εκδρομές εσωτερικού, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να προδικάσει τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού το επόμενο διάστημα. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει την κατάσταση ad hoc, ανά προορισμό, κλάδο επιχειρήσεων ή και μεμονωμένες επιχειρήσεις εφόσον παραστεί ανάγκη".

Θ.Λ.

 

 


NEWSLETTER