Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 08:14

Εστιατόρια της Μεσσηνίας στα κορυφαία της Ελλάδας

Γράφτηκε από την
Εστιατόρια της Μεσσηνίας στα κορυφαία της Ελλάδας


Τρία εστιατόρια από τη Μεσσηνία συγκαταλέγονται στη λίστα της κριτικής επιτροπής των "Restaurant 100" με τα εκατό καλύτερα στην Ελλάδα για το 2020.

Πρόκειται για το εστιατόριο «Στου Κώστα» το οποίο βρέθηκε στην 22η θέση, τις "Βερσαλλίες" όπου τις συναντάμε στην 73η καθώς και για το "Κάρδαμο" που κατατάχθηκε στην 89η. «Η φετινή είναι μια δύσκολη χρονιά για τα εστιατόρια, αλλά αυτό δεν αναιρεί την αγάπη μας για το καλό φαγητό και την εκτίμησή μας για τους επαγγελματίες που μας το παρέχουν. Οι 100+ foodies της κριτικής επιτροπής των "Restaurant 100" ανέδειξαν και φέτος τις κορυφαίες προτάσεις για φαγητό σε όλη την Ελλάδα. Βραβεύσεις απέσπασαν εστιατόρια κάθε ύφους από κάθε γωνιά της χώρας όπως: η Σπονδή και το CTC στην Αθήνα, το Γαστροδρόμιο “Εν Ολύμπω” στην Πιερία και η Μπουκαδούρα στη Χαλκιδική, η Μαύρη Θάλασσα και τα Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, το Πεσκέσι και ο Ντουνιάς στην Κρήτη, ο Κοντοσώρος στη Φλώρινα και η Ταβέρνα του Κοττάνη στη Θράκη, το Proveleggios και το ΦΙΤΑ στην Αθήνα. Οι κριτές ψήφισαν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών» αναφέρει η σχετική η ανακοίνωση στο restaurant100.gr. Τα "Restaurant 100" Awards διοργανώθηκαν για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Hotel & Restaurant της Boussias Communications.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Οι διακρίσεις εστιατορίων της Μεσσηνίας όμως δεν σταματούν εδώ. Εκτός από τους τρεις εκπροσώπους στη κεντρική λίστα με τα TOP-100, υπάρχουν και τρία ακόμα στην κατηγορία “Top-10 κρυμμένους θησαυρούς”. Ειδικότερα πρόκειται για το Navarino Food Culture by Trichordo στην Πύλο, το “Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη” στην Καλαμάτα και την ταβέρνα “Το Εξοχικόν” στο Μουζάκι Τριφυλίας.
Επίσης το εστιατόριο “Βερσαλλίες” στην Καλαμάτα εκτός από την παρουσία του στο TOP-100 της Ελλάδας εξασφάλισε την 8η θέση στο Τop-10 στην κατηγορία “ελληνική κουζίνα”, αλλά και το κορυφαίο βραβείο τοπικής κουζίνας στην Πελοπόννησο.


NEWSLETTER