Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 08:29

Ανοιξαν τα καταστήματα χριστουγεννιάτικων ειδών

Γράφτηκε από τον
Ανοιξαν τα καταστήματα χριστουγεννιάτικων ειδών

Τα "ρολά" τους ανέβασαν από την περασμένη Δευτέρα τα καταστήματα πώλησης χριστουγεννιάτικων ειδών της χώρας.

Οι πελάτες προμηθεύονται έλατα, χριστουγεννιάτικες μπάλες, διακοσμητικούς Αγιους Βασίληδες, καθώς και πολύχρωμα λαμπιόνια, ώστε να τα τοποθετήσουν σε κήπους και μπαλκόνια.

Τα καταστήματα λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών είναι τα πρώτα που λειτουργούν και πάλι, ύστερα από περίπου πέντε εβδομάδες καραντίνας και επιβολής περιοριστικών μέτρων. Οι βιτρίνες είναι στολισμένες και φωτεινές, σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου του 2021.

Οι περισσότεροι από τους πελάτες που μεταβαίνουν στο κατάστημα που έχει ανοίξει στην Καλαμάτα, γνωρίζουν από πριν τι θα αγοράσουν για να στολίσουν το σπίτι τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω των μέτρων προστασίας που ισχύουν για τον περιορισμό της πανδημίας, οι πελάτες περιμένουν εκτός του καταστήματος, μολονότι η αναλογία των ατόμων που μπορούν να εισέλθουν πηγαίνει ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

ΧΑΜΕΝΗ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

«Αν σταθούμε στο γεγονός πως έχουν προηγηθεί δύο χαμένες σεζόν, της Αποκριάς και του Πάσχα, αλλά και πως χάσαμε τον Νοέμβριο, όπου παραδοσιακά πωλούνται εορταστικά είδη, μπορούμε να πούμε πως και η χριστουγεννιάτικη περίοδος πήγε ουσιαστικά χαμένη εισπρακτικά. Οι μέρες που πέρασαν δεν μπορούν να καλυφθούν σε καμία περίπτωση» δήλωσε στην «Ε» ο ιδιοκτήτης του καταστήματος “Λιανός”, στην οδό Αρτέμιδος. «Ο κόσμος απ’ την περασμένη Δευτέρα αγοράζει οτιδήποτε έχει να κάνει με τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο για ένα σπίτι. Σε σχέση με τον περσινό Δεκέμβριο δεν παρατηρούμε μεγάλες αλλαγές στη ζήτηση του κόσμου, είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα. Ο στολισμός από μόνος του τις μέρες αυτές αποτελεί μια ηλιαχτίδα χαράς. Στο κατάστημά μας υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια. Το προσωπικό μας τηρεί όλα τα υγειονομικά μέτρα οπότε δεν υπάρχει λόγος φόβου από το καταναλωτικό κοινό» επισήμανε.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Οι κανόνες λειτουργίας των εποχικών καταστημάτων είναι προσαρμοσμένοι στα μέτρα που έχουν θεσπιστεί από την Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Για τη μετάβασή τους στα μαγαζιά με χριστουγεννιάτικα είδη, οι πολίτες θα πρέπει να αποστέλλουν sms στο 13033 με την επιλογή 2 ή να φέρουν αντίστοιχο συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης.

Ως προς το ωράριο λειτουργίας τους, τα εποχικά καταστήματα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ, με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική για όλους, υπαλλήλους και πελάτες, ενώ η αναλογία των ατόμων εντός των καταστημάτων είναι 4 άτομα στα 100 τ.μ. και επιπλέον ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Τ.Αν.


NEWSLETTER