Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 08:28

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης: Συναντήσεις με φορείς για στήριξη του κλάδου

Γράφτηκε από την
Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης: Συναντήσεις με φορείς για στήριξη του κλάδου

 

 

“Η κατάσταση στην εστίαση είναι δραματική, και όσο παραμένουν κλειστά τα καταστήματά μας θα γίνεται χειρότερη” τόνισαν τα ιδρυτικά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, στέλνοντας μήνυμα προς την Πολιτεία.

Σε σύσκεψή τους προχθές το απόγευμα, αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον δήμαρχο για να εκθέσουν τα προβλήματα του κλάδου – και ζητήθηκε επίμονα στήριξη από το κράτος αλλά και τους τοπικούς φορείς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το σύλλογο, στη σύσκεψη αυτή που πραγματοποιήθηκε με όλους τους υγειονομικούς κανόνες σε φιλικό και συνεργατικό κλίμα, έγινε ένας μίνι απολογισμός του συλλόγου για τον πρώτο μήνα λειτουργίας του και καταγράφηκαν προβλήματα και θέσεις για το αύριο του κλάδου. Ολοι ανεξαιρέτως υποστήριξαν πως επιθυμούν το άνοιγμα των καταστημάτων τους και κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους για την παράταση του lockdown. Επισημάνθηκε ότι ο κλάδος απασχολεί το ¼ του εργατικού δυναμικού στην πόλη και χρειάζεται στήριξη. Αποφασίστηκε να υπάρξει συνάντηση και με τις υπόλοιπες αρχές που συναλλάσσονται με τον κλάδο, όπως Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Υγειονομικό, Εφορία, Επιθεώρηση Εργασίας.

Επίσης, ο σύλλογος ενημερώνει ότι συνεχίζει τις εγγραφές νέων μελών και ετοιμάζει ηλεκτρονική εγγραφή για να διευκολύνει τα μέλη του.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Για το διαδικτυακό καρναβάλι που πραγματοποιεί ο δήμος, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας πιστεύει ότι “το καρναβάλι συμβάλλει στην αύξηση του τουρισμού και προβάλλει την πόλη, όταν υπάρχει κανονικότητα. Το καρναβάλι είναι γέλιο, χαρά, τραγούδι, διασκέδαση, και αυτή την περίοδο ο κλάδος μας δεν μπορεί να συμμετέχει και να βιώσει αντίστοιχα συναισθήματα. Μας βρίσκει συναισθηματικά ταλαιπωρημένους, εξαντλημένους ψυχολογικά και δίχως διάθεση παρακολούθησης αυτών των συναισθημάτων σε άλλους χώρους, όπως η τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Διασκέδαση, επικοινωνία, πραγματική επαφή δεν προσφέρεται με το διαδίκτυο και την τηλεόραση. Καλή η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, αλλά προτιμάμε την καθημερινότητα που μπορεί να προσφέρει ένας καφές με το φίλο, το συνάδελφο, την παρέα σε ένα απλό μικρό καφέ. Ο κλάδος μας στήριξε όλα τα προηγούμενα χρόνια το καρναβάλι με μεγάλα χρηματικά ποσά από τις επιχειρήσεις του. Φέτος, όμως, δεν θα μπορέσουμε να συμβάλουμε και λυπούμαστε γι’ αυτό. Επιφυλασσόμαστε, όμως, για του χρόνου, και υποσχόμαστε, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να βοηθήσουμε ψυχικά και οικονομικά στην διοργάνωση του καλύτερου καρναβαλιού όλων των εποχών”.

Διευκρινίζει ότι “ο σύλλογός μας συμφωνεί με την διεξαγωγή του φετινού διαδικτυακού καρναβαλιού. Η προσπάθεια του δήμου να στήσει ένα εντελώς διαφορετικό καρναβάλι μάς βρίσκει σύμφωνους. Γνωρίζουμε ότι οι εκδηλώσεις γίνονται κατά πρώτο λόγο για τα παιδιά! Το καρναβάλι ακόμα και έτσι θα είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσουν και να διασκεδάσουν τα παιδιά της πόλης μας μεταξύ τους! Εμείς συγχαίρουμε όσους εθελοντικά προσπαθούν για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Γνωρίζουμε άλλωστε από πρώτο χέρι ότι ο κόσμος έχει ανάγκη για χαμόγελο και διασκέδαση καθημερινά. Οικονομικά όμως δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε”.


NEWSLETTER