Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 09:23

Με το βλέμμα στη θερινή σεζόν οι καταστηματάρχες της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Καμία ιδιαίτερη ανάσα στα ταμεία των επιχειρήσεων της Καλαμάτας δεν πρόσφερε η παράταση των χειμερινών εκπτώσεων για ένα μήνα, δηλαδή έως τις 31 Μαρτίου.

Τα περιοριστικά μέτρα, οι μέθοδοι click away και click inside, η καθημερινή ενημέρωση για την πανδημία που εστιάζει κυρίως στην Αττική, αλλά και το γενικότερο μουντό κλίμα που παρατηρείται στην αγορά συντέλεσαν ώστε οι τελευταίες χρονικά εκπτώσεις να μην βοηθήσουν τον τζίρο του λιανεμπορίου. Οσο για την πασχαλινή περίοδο η οποία έχει τυπικά ξεκινήσει, αν τα περιοριστικά μέτρα ισχύσουν και οι εκκλησίες, η εστίαση αλλά και οι νομοί παραμείνουν σε καθεστώς lockdown, τότε όπως είπαν επιχειρηματίες στην "Ε" σίγουρα θα μιλήσουμε από τις αρχές Μαΐου για μια ακόμα χαμένη εποχή, εστιάζοντας πλέον στην καλοκαιρινή, με την ελπίδα να είναι καλύτερη εισπρακτικά από την περσινή.

 

Λίλιαν Ψηλάκη (πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας)

Εκ του αποτελέσματος οι εκπτώσεις που έληξαν την περασμένη εβδομάδα δεν είχαν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, με την πτώση σε σχέση με το 2019 να κυμαίνεται τουλάχιστον στο 20%. Παρόλο που διήρκεσαν τρεις μήνες και κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα σε καινούργια εμπορεύματα, η αγοραστική κίνηση ήταν πολύ υποτονική. Ισως η ψυχολογία του κόσμου δεν ήταν η κατάλληλη για να βγει και να ψωνίσει, ιδίως ρούχα και παπούτσια. Εχοντας συμπληρώσει αρκετούς μήνες λειτουργίας στην Καλαμάτα με τα γνωστά μέτρα, μπορώ να πω πως το 90% του κόσμου δεν έχει κατανοήσει πλήρως τις νέες μεθόδους πώλησης. Και για μας τους ίδιους είναι μια καινούργια συνθήκη, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στην εφαρμογή της, πόσο μάλλον για τους απλούς πελάτες. Από την άλλη πλευρά, βλέποντας πόλεις τις Πελοποννήσου να είναι σε ολοκληρωτικό lockdown, τουλάχιστον αυτούς τους τελευταίους μήνες μείναμε ανοιχτοί.

Είναι μια κατάσταση άσχημη για όλους. Και εμείς φοβόμαστε για την υγεία μας αλλά φυσικά και για το καταναλωτικό κοινό, δεν θέλουμε πελάτες ασθενείς, θέλουμε να είμαστε όλοι υγιείς γι’ αυτό προσέχουμε πολύ, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής, με την ευχή αυτή η περιπέτεια να λάβει τέλος σύντομα. Το λεγόμενο shopping therapy, το οποίο πηγάζει από την ψυχολογία των καταναλωτών, είναι κάτι που έχει λείψει σε πολλούς, γεγονός που ευελπιστούμε να αλλάξει ώστε ο κόσμος να χαρεί επιτέλους και εμείς να δούμε λίγο φως στα ταμεία μας.

 

Κώστας Βλαχονικολός (Cosmos)

Οι τελευταίες είκοσι μέρες του Μαρτίου ήταν πολύ πτωτικές ως προς το αγοραστικό ενδιαφέρον. Τα παρατεταμένα μέτρα του lockdown έχουν επηρεάσει τόσο την ψυχολογία του κόσμου όσο και την οικονομία. Προφανώς, ένα επίδομα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κερδοφορία μιας επιχείρησης. Ουσιαστικά μιλάμε για ημίμετρα και όχι για μέτρα σε ό,τι έχει να κάνει με τη στήριξη του λιανεμπορίου. Ο κόσμος σαφώς και είναι μπερδεμένος, ακούγοντας καθημερινά τόσες εξαγγελίες. Στα καταστήματά μας αρκετοί πελάτες έρχονται χωρίς να έχουν κλείσει ραντεβού, με αποτέλεσμα να έρχονται εκ νέου στη συνέχεια λίγο αργότερα, κατόπιν συνεννόησης, εκτός και αν είναι τυχεροί και εξυπηρετηθούν άμεσα εφόσον υπάρχει κενό. Μέσα από αυτούς τους μήνες μπορώ να συμπεράνω πως ο κόσμος δεν έχει κατανοήσει πλήρως τα μέτρα, γεγονός που το θεωρώ λογικό, αν σκεφτούμε πόσες αλλαγές έχουν προκύψει στο εμπόριο. Ο εκάστοτε υπουργός δεν είναι μόνο της Αθήνας ή της Αττικής αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, γι’ αυτό θα έπρεπε να γίνεται εκτενέστερη αναφορά για τα μέτρα που ισχύουν στην πρωτεύουσα και αντίστοιχα για την περιφέρεια.

Δεδομένων των συνθηκών πλέον, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μια φυσιολογική πασχαλινή περίοδο, στρέφοντας το βλέμμα μας περισσότερο στη καλοκαιρινή, η οποία ίσως και να προκύψει καλύτερη από την περσινή, αν τα κρούσματα μειωθούν το επόμενο διάστημα.

 

Νεκτάριος Τριανταφυλλόπουλος (30φυλλόπουλος)

Η εκπτωτική περίοδος δεν ήταν φυσιολογική γιατί πολύ απλά δεν εργαζόμαστε υπό φυσιολογικές συνθήκες. Για τα δεδομένα της εποχής και με το σκεπτικό πως σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τα καταστήματα ήταν κλειστά, σίγουρα ήμασταν σε καλύτερες συνθήκες, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε πως ο Μάρτιος έκλεισε καλά εισπρακτικά. Κάθε εβδομάδα αλλάζουν τα δεδομένα ως προς τα μέτρα της πανδημίας, ενώ η ελλιπής ενημέρωση για την περιφέρεια έκανε μερίδα του κόσμου να νομίζει πως αυτό το διάστημα δεν λειτουργούσαμε τις επιχειρήσεις μας, επειδή αυτό συνέβαινε στην πρωτεύουσα. Ο κόσμος μπορεί να έρθει στα καταστήματα ένδυσης ή υπόδησης της Καλαμάτας, και απλά κατόπιν συνεννόησης πελάτη και επιχειρηματία να σταλεί ένα sms στον πρώτο, ώστε να αποδεικνύεται η μέθοδος click inside. Αν θέλει κάποιος να είναι εντελώς σίγουρος πως θα εξυπηρετηθεί άμεσα, μπορεί να μας καλέσει, προγραμματίζοντας ουσιαστικά ένα ραντεβού.

Η πασχαλινή περίοδος όπως φαίνεται δεν θα κυλήσει ούτε αυτή υπό φυσιολογικές συνθήκες, οπότε από την πλευρά μας στρεφόμαστε στο καλοκαίρι, αισιοδοξώντας πως θα είναι καλύτερο από το περσινό.  

 

Σοφία Καριπίδου (SK Fashion)

Οι τελευταίες εκπτώσεις πρακτικά υπήρχαν μόνο μέσα από τις επιγραφές των καταστημάτων. Η αγοραστική κίνηση ήταν μικρή, με αποτέλεσμα να μην θυμίζει εικόνες από παλιότερες εκπτωτικές περιόδους. Ο κόσμος αυτή την εποχή δεν έχει την ψυχολογία να κάνει ψώνια, ιδίως με αυτά που ακούει και βλέπει καθημερινά σχετικά με την πανδημία. Πολύ λίγοι είναι αυτοί που βγαίνουν για να αγοράσουν κάτι. Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα τον νέο τρόπο λειτουργίας του λιανεμπορίου, και νομίζω πως δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει, περιμένοντας απλά να επιστρέψουμε στις προ Covid συνθήκες. Ο μέσος αγοραστής είναι παραδοσιακός, θέλει να μιλήσει για τα προϊόντα με τον υπεύθυνο από κοντά, να τα δει, να τα πιάσει. Οσο δεν ισχύει κάτι τέτοιο είναι επόμενο οι αγορές να μπαίνουν στον «πάγο».

Οι εκκλησιασμοί της Μεγάλης Εβδομάδας και οι έξοδοι σε κάποιο κατάστημα εστίασης για νηστίσιμα εδέσματα είναι συνήθειες που συνάδουν με τον κλάδο μας, μιας και μέσα από αυτές ο πελάτης θα μπει στη διαδικασία να πάρει κάποιο νέο ρούχο. Αν οι περιορισμοί ισχύσουν, η πασχαλινή περίοδος θα είναι ό,τι και των Χριστουγέννων, μέτρια και σίγουρα καταστροφική για τα ταμεία μας.  

Τ.Αν.