Κυριακή, 16 Μαϊος 2021 11:40

Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης: "Δωράκι στις πολυεθνικές το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου"

Γράφτηκε από την
Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης: "Δωράκι στις πολυεθνικές το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου"

Ως "δωράκι στις πολυεθνικές" χαρακτηρίζει την ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης την δυνατότητα να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου: 

"Κυρίες και Κύριοι,

Μετά από την δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως της κοινής Υπουργικής Απόφασης 29922/13/5/21 με την οποία θεσπίζονται νέες προϋποθέσεις λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από 14 Μαΐου έως 24 Μαΐου 2021 ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης καταγγέλλει αυτή την απόφαση, καθώς για άλλη μια φορά και δίχως την γνωμοδότηση των επαγγελματιών, πάρθηκε μια απόφαση η οποία ευνοεί τις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες εμπορίου και Super Market.
Ειδικότερα, η εν λόγω απόφαση μεταξύ άλλων, δίνει την δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις δύο Κυριακές 16 και 23 Μαΐου, καθώς και την διεύρυνση του ωραρίου για τα καταστήματα τροφίμων από της 07:00 έως της 22:30.

Είμαστε αρνητικοί στην παραπάνω απόφαση, καθώς για τα μικρά τοπικά καταστήματα των πόλεων μόνο οικονομική ζημιά μπορεί να αποφέρει με το να ανοίγουν τις Κυριακές, μιας και δεν έχουν την ίδια κερδοφορία με τις αλυσίδες για να αναλάβουν το λειτουργικό κόστος. Επιπλέον, η παράταση του ωραρίου στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία ) ευνοεί και πάλι τις μεγάλες αλυσίδες.

Ερωτούμε ποιά μικρή οικογενειακή επιχείρηση μπορεί να ακολουθήσει αυτό το ωράριο και με τι κόστος; Ποιο μίνι μάρκετ; Ποιος φούρνος; Ποιο κρεοπωλείο; Ποιο ιχθυοπωλείο; Ποιο ζαχαροπλαστείο; Ερωτούμε ποιες οικογενειακές επιχειρήσεις μπορούν να ακολουθήσουν αυτό το εξαντλητικό ωράριο, όταν οι περισσότερες είναι επιχειρήσεις αυτοαπασχολούμενων με καθόλου ή ελάχιστους εργαζομένους;

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε η Κυβέρνηση έχει εργαλειοποιήσει την πανδημία προς όφελος των λίγων και ισχυρών. Οι πολυεθνικές και οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες διατάζουν και η Κυβέρνηση νομοθετεί. Οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις βάλλονται από αυτούς που θα έπρεπε να τις προστατεύουν.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης καλεί τις επιχειρήσεις να μην ανοίξουν τις δύο Κυριακές και να μην ακολουθήσουν το νέο διευρυμένο ωράριο".

(Φωτογραφία αρχείου)

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER