Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 08:29

Με αισιοδοξία για μια καλύτερη σεζόν άνοιξε το θερινό σινεμά της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Με αισιοδοξία για μια καλύτερη σεζόν άνοιξε το θερινό σινεμά της Καλαμάτας

 

Ρεπορτάζ Τάσος Ανδρικόπουλος

Μία ακόμα «ανάσα ελευθερίας» πήραν οι Καλαματιανοί από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, καθώς το θερινό σινεμά της πόλης σήκωσε «αυλαία».

Τελευταία φορά που προβλήθηκε ταινία στην καλοκαιρινή εκδοχή του Cine Center ήταν τον Οκτώβριο του 2020 και έκτοτε έπεσε «μαύρο» στις μεγάλες οθόνες, μιας και ο χειμερινός κινηματογράφος παρέμεινε ανενεργός λόγω της πανδημίας. Έτσι ο χώρος του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού απέκτησε και πάλι ζωή, κάνοντας το «πρώτο βήμα» για την επανεκκίνηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Οπως ανέφερε στην «Ε» ο υπεύθυνος προγραμματισμού για το Cine Center Καλαμάτας Βασίλης Μουλάς, το άνοιγμα των θερινών σινεμά αποτελεί ένα ευχάριστο γεγονός, έστω και αν αυτό γίνεται με περιορισμούς. «Ζητούμενο ήταν να ανοίξουμε πριν τις 15 Ιουνίου όπου ξεκινάει η καλοκαιρινή σεζόν στο χώρο μας, οπότε και αυτές οι δύο χονδρικά εβδομάδες που κερδίσαμε είναι καλοδεχούμενες. Ο καιρός παράλληλα έχει σταθεροποιηθεί, οπότε μπορούμε και εμείς να κάνουμε τον προγραμματισμό μας όπως επιθυμούμε, ενώ η αύξηση της πληρότητας από το 60 στο 75% σαφώς και μας ικανοποιεί. Οι μικροί σινεφίλ ήδη τις πρώτες μέρες έδειξαν το ενδιαφέρον τους και το ίδιο περιμένουμε και τις επόμενες από τους μεγαλύτερους» σημείωσε.

 

 

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

«Από πλευράς εισπρακτικής κίνησης σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020 είμαστε αισιόδοξοι για φέτος, μιας και το παρατεταμένο κλείσιμο του χειμερινού κινηματογράφου στέρησε από τους Καλαματιανούς ένα αγαπημένο είδος ψυχαγωγίας για πολλούς μήνες. Νιώθουμε χαρούμενοι που ξαναδουλεύουμε, που προσφέρουμε ξανά στο κοινό διασκέδαση μέσα από τις ταινίες. Εκτιμούμε πως ο απολογισμός συγκριτικά με τον περσινό θα είναι καλύτερος. Η άρση των περισσότερων περιορισμών μέσα στον Ιούνιο, οι ενδεχομένως αυξημένοι ξένοι τουρίστες, αλλά κυρίως η διαδικασία του εμβολιασμού αναμένεται να ωθήσει τον κόσμο να βγει έξω» τόνισε ο κ. Μουλάς.

«Τα θερινά σινεμά από μόνα τους αποτελούν μέρη ασφάλειας. Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε και την περασμένη χρονιά, όπου τα μέτρα και οι αποστάσεις τηρήθηκαν κατά γράμμα. Ετσι και φέτος καλούμε ντόπιους και επισκέπτες να απολαύσουν την ταινία που θα επιλέξουν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Συνωστισμός δεν υφίσταται καθώς δεν γίνονται διαλείμματα γι’ αυτό το λόγο, ενώ παράκλησή μας είναι όσοι προσέρχονται να μην το πράττουν τελευταία στιγμή αλλά να φτάνουν κάποια λεπτά νωρίτερα, ώστε και να βρουν τη θέση που τους αρέσει αλλά και για να μην σημειώνεται ουρά στην είσοδο» επισήμανε ο υπεύθυνος προγραμματισμού για το Cine Center.

 

ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τον χειμερινό κινηματογράφο της Καλαμάτας, ο Βασίλης Μουλάς είπε πως εφόσον το επιτρέπουν τα υγειονομικά δεδομένα το καλύτερο σενάριο θα ήταν να ανοίξει από τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς οι παραγωγές έχουν μείνει πίσω, με πολλές από αυτές να έχουν ανακοινώσει ήδη τις πρεμιέρες τους για το φθινόπωρο. «Αρκετά μέτρα θα μείνουν για μεγάλο διάστημα όπως φαίνεται στην καθημερινότητά μας λόγω της πανδημίας. Τουλάχιστον ελπίζουμε να επιτραπεί και στους κλειστούς χώρους να δουλέψουν από τη νέα χειμερινή σεζόν έστω και με περιορισμούς, όπως έγινε και σε άλλες χώρες του εξωτερικού μέσα στο 2021» κατέληξε.


NEWSLETTER