Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 08:29

Euro και Τσιτσιπάς δίνουν «ανάσα» στα καταστήματα ΟΠΑΠ της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Euro και Τσιτσιπάς δίνουν «ανάσα» στα καταστήματα ΟΠΑΠ της Καλαμάτας

 

Ρεπορτάζ: Τάσος Ανδρικόπουλος

«Ανάσα» αποτελεί για την πλειοψηφία των καταστημάτων ΟΠΑΠ της Καλαμάτας η σημαντικότερη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Από την περασμένη Παρασκευή, η πρεμιέρα του Euro 2021 έφερε μετά από καιρό χαμόγελα στους περισσότερους ανθρώπους των εν λόγω πρακτορείων καθώς η πανδημία δεν άφησε ανεπηρέαστο το επάγγελμά τους το περασμένο διάστημα. Με τους αγώνες να γίνονται σε καθημερινή βάση πολλοί Καλαματιανοί σπεύδουν να δοκιμάσουν την τύχη τους, έχοντας την επιλογή να δουν τα παιχνίδια την ώρα που λαμβάνουν χώρα άνετα, καθώς πλέον έχουν επιτραπεί τα καθίσματα εντός και εκτός των χώρων. Παράλληλα, όπως είπαν επαγγελματίες του κλάδου στην “Ε”, στο στοιχηματικό “κάδρο” των πελατών τους έχει μπει το τελευταίο διάστημα και το τένις λόγω των επιτυχιών του Στέφανου Τσιτσιπά κυρίως, αλλά και της Μαρίας Σάκκαρη, σενάριο που τα παλιότερα χρόνια εν μέσω μάλιστα μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης θα έμοιαζε ακατόρθωτο. Οι ίδιοι αναμένουν μεγαλύτερη κίνηση από τον Ιούλιο και έπειτα όπου παραδοσιακά προκύπτουν σημαντικοί αγώνες, ενώ επισήμαναν ποιες ομάδες προβλέπουν οι πελάτες τους ως πιθανές φιναλίστ του Euro.

 

Αντώνης Ψυχογιόπουλος

«Από την πρεμιέρα του Euro και έπειτα η κίνηση είναι αρκετά ικανοποιητική για τα δεδομένα της εποχής, ύστερα από ένα πολύμηνο lockdown με ό,τι προβλήματα επέφερε αυτό. Αν κάποια από τα παιχνίδια προβάλλονταν σε συνδρομητικό κανάλι σίγουρα η κίνηση στα καταστήματα ΟΠΑΠ θα ήταν μεγαλύτερη, μιας και ο κόσμος θα έσπευδε να δει κάποιο ματς και να παίξει παράλληλα. Μέχρι στιγμής πάντως ο κόσμος δείχνει προτίμηση σε Γαλλία, Πορτογαλία και Αγγλία. Η πανδημία δημιούργησε νέες συνήθειες το περασμένο διάστημα, κάνοντας τους πελάτες να συμπληρώνουν όρθιοι κάποιο δελτίο και στη συνέχεια να φεύγουν. Ετσι παρότι τα καθίσματα επέστρεψαν προς το παρόν λίγοι κάθονται όπως παλιά, προτιμώντας να παίξουν εν συντομία και στη συνέχεια να κάνουν τη βόλτα τους. Για να επιστρέψουμε στις παλιές μας συνήθειες μάλλον θα χρειαστεί χρόνος όπως φαίνεται. Τις τελευταίες μέρες παράλληλα ιδιαίτερη ώθηση στον τζίρο μας έδωσε το τένις. Το άθλημα αυτό δεν βρισκόταν στον χάρτη του στοιχηματισμού, όμως οι επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά το έκαναν ευρέως γνωστό. Σαν παιχνίδι έχει πολλές εναλλαγές αλλά και καλές αποδόσεις οι οποίες μεταφράζονται σε ένα σημαντικό κέρδος εφόσον φυσικά προβλεφθεί ο νικητής».

 

Ευθύμιος Πατσάς

«To Euro όπως ήταν αναμενόμενο κίνησε το ενδιαφέρον του κόσμου ώστε να στοιχηματίσει. Πρόκειται για μια διοργάνωση που λίγο πολύ την παρακολουθούν όλοι, οπότε ελπίζουμε όσο θα πλησιάζει προς το τέλος της να βοηθήσει οικονομικά τον κλάδο μας. Οι ομάδες που παίζονται ως νικήτριες ή φιναλίστ είναι η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία. Πέραν αυτού, το φαινόμενο Τσιτσιπά – Σάκκαρη έσπρωξε αρκετούς πελάτες μας να δοκιμάσουν την τύχη τους σε ένα άθλημα που παλιότερα δεν είχε την τιμητική του. Το γεγονός πως τα καθίσματα επέστρεψαν στους χώρους μας είναι και αυτό ένα δέλεαρ ώστε ο κόσμος να μπορεί να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι πιο άνετα. Βέβαια, επικρατεί ένας σχετικός φόβος ακόμα λόγω της πανδημίας, ωστόσο πιστεύω πως με την πάροδο του χρόνου θα εξαλειφθεί». 

 

Κατερίνα Καραγράνη

«Ο κόσμος περίμενε το Euro να αρχίσει ώστε να στοιχηματίσει στους αγώνες του. Υπάρχουν πολλά ειδικά στοιχήματα τα οποία οι πελάτες μας προτιμούν, όπως ποιοι θα είναι οι φιναλίστ ή ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο. Οι προβλέψεις πάνω στην κατηγορία αυτή εστιάζουν στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στη Γερμανία. Από την επόμενη φάση όπου οι καλές ομάδες αναμένεται να αναμετρηθούν μεταξύ τους σίγουρα το ενδιαφέρον θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Παράλληλα, η απόφαση να μας επιτραπούν τα καθίσματα αποτελεί μια καλή συγκυρία εν μέσω Euro, καθώς ο κόσμος κάθεται και παρακολουθεί τους αγώνες, παίζοντας παράλληλα στοίχημα ή κάποιο άλλο παιχνίδι. Σε ό,τι έχει να κάνει με το τένις παρατηρήσαμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες, κυρίως από ανθρώπους που γνωρίζουν το συγκεκριμένο άθλημα. Στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο αλλά πλέον λόγω των επιτυχιών των Ελλήνων αθλητών το ενδιαφέρον έχει στραφεί σε αυτό, κρίνοντας και από την κίνηση στο κατάστημά μας αλλά και από τις ερωτήσεις που δεχόμασταν, μιας και οι απορίες για ένα όχι και τόσο δημοφιλές σπορ ήταν αρκετές».

 

Θεοδόσιος Συμεωνίδης

«Ο κόσμος είναι μαζεμένος από οικονομικής άποψης, με τους περισσότερους να έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση της πανδημίας. Δεν έχουμε την κίνηση που αναμέναμε μέχρι στιγμής αλλά ευελπιστούμε πως το επόμενο δεκαήμερο που το ενδιαφέρον για τα παιχνίδια του Euro θα αυξηθεί το κλίμα θα βελτιωθεί. Τα πρακτορεία προφανώς δεν απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν χρήματα, αλλά σε χαμηλότερα στρώματα, οπότε είναι λογικό μετά από τόσους μήνες αναστολής επαγγελμάτων οι πελάτες μας να μην διαθέτουν πολλά λεφτά όπως σε άλλες εποχές. Ναι μεν θα παίξουν αλλά με λιγότερα ποσά. Κρίνοντας από τις μέχρι τώρα καταθέσεις δελτίων, πέρα από τα φαβορί αρκετός κόσμος προβλέπει την Ουκρανία να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά. Πέρα από το ποδοσφαιρικό σκέλος, το τένις μας έδωσε μια έξτρα ώθηση στο επάγγελμά μας, ωστόσο το φινάλε του Ρολάν Γκαρός μας άφησε μια πικρία για το γεγονός πως ο Στέφανος έχασε. Η επιστροφή των καθισμάτων ναι μεν είναι ένα θετικό σημάδι για την μετάβασή μας σε κανονικούς ρυθμούς, ωστόσο οι περιορισμοί δεν παύουν να ισχύουν. Για κάθε τραπέζι αντιστοιχεί μια καρέκλα οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για μεγάλο αριθμό καθήμενων σε εσωτερικούς χώρους, εκτός και αν κάποιο κατάστημα διαθέτει και εξωτερικό όπως το δικό μας, τον οποίο δημιούργησα μετά το πρώτο lockdown, βλέποντας τα προβλήματα που θα επακολουθούσαν. Η επαναφορά των καθισμάτων ουσιαστικά θα βοηθήσει περισσότερο τα ηλικιωμένα άτομα που δυσκολεύονται να μείνουν όρθια για να παίξουν».

 

Στασινός Αναστασόπουλος

«Η πρεμιέρα του Euro δεν έδωσε κάποια ιδιαίτερη ώθηση στον τζίρο μας, ωστόσο αναμένουμε μεγαλύτερη κινητικότητα από την επόμενη φάση, όπου παραδοσιακά προκύπτουν καλύτερα ζευγάρια. Οι προβλέψεις μέχρι στιγμής πάντως για το ποιες ομάδες θα φτάσουν στον τελικό δείχνουν την Ιταλία, το Βέλγιο και την Αγγλία. Παράλληλα, το τένις ήρθε να αναθερμάνει κάπως τη δουλειά μας. Αρκετοί πελάτες είδαν από το πρακτορείο μας τους πρόσφατους αγώνες του Στέφανου, στοιχηματίζοντας σε πολλές περιπτώσεις υπέρ του, ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και τα ματς της Σάκκαρη. Μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς καθίσματα σε χώρους που συνδέονται κατά πολύ με αυτά, η επαναφορά τους είναι ένα θετικό γεγονός για την πορεία του κλάδου μας, μιας και ο κόσμος σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να παίξει όπως θέλει το παιχνίδι του, όταν χρειάζεται να συμπληρώσει κάποιο δελτίο ή να διαβάσει μια εφημερίδα “στο πόδι”».


NEWSLETTER