Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 18:52

Ανάκληση σταφίδας Μεσσηνίας από τα ΑΒ Βασιλόπουλος λόγω ακαταλληλότητας

Γράφτηκε από την

Την ανάκληση από τα ράφια της συγκεκριμένης παρτίδας συσκευασμένης σταφίδας προερχόμενης από τη Μεσσηνία λόγω ανίχνευσης "μυκοτοξίνη – ωχρατοξίνη Α - άνω του νομοθετημένου ορίου" ανακοίνωσε η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

"Η ΑΒ Βασιλόπουλος, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως εκείνες ορίζονται από την νομοθεσία, προχώρησε στην άμεση απόσυρση του προϊόντος «ΑΒ ΕΛΛ.ΓΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 375ΓΡ» με ημερομηνία λήξης 28/2/2024 και κωδικό παρτίδας L240228, που παράγεται από την εταιρεία ΣΔΟΥΚΟΣ Α.Ε., καθώς σε αυτή και μόνο την παρτίδα ανιχνεύθηκε μυκοτοξίνη – ωχρατοξίνη Α - άνω του νομοθετημένου ορίου.

Η εταιρεία, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της απέναντι στην νομοθεσία και σε συμφωνία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες της, απέσυρε άμεσα το σύνολο της συγκεκριμένης μόνο παρτίδας από τα ράφια όλων των καταστημάτων του δικτύου της. Επιπλέον, καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το προϊόν της συγκεκριμένης παρτίδας να μην το καταναλώσουν και εφόσον το επιθυμούν να προσέλθουν στο πλησιέστερο κατάστημα του δικτύου της ΑΒ προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία επιστροφής του".