Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023 08:08

Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις

 

Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Υστερα από ένα υποτονικό δίμηνο, οι επιχειρηματίες ελπίζουν ότι θα πάρουν οικονομική ανάσα ενώ η εκπτωτική περίοδος αναμένεται να αποτελέσει δέλεαρ για τους καταναλωτές.

Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 16 Ιουλίου, τα εμπορικά καταστήματα αναμένεται να είναι προαιρετικά ανοιχτά, μέσα από ένα crash test ενδεχομένως για την τακτική που θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι οι επιχειρήσεις που εδρεύουν σε τουριστικές περιοχές στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, επιτρέπεται η αναγραφή τόσο της παλαιάς όσο και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση. Επιπλέον, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Σε περίπτωση που προσφέρονται μειωμένες τιμές για περισσότερο από το 60% των πωλούμενων προϊόντων, είναι υποχρεωτική η αναφορά του ποσοστού έκπτωσης. Το ποσοστό αυτό πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.