Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 19:26

Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για το λουκέτο στα ΕΛΤΑ

Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για το λουκέτο στα ΕΛΤΑ

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Γαργαλιάνων για το επερχόμενο κλείσιμο των ΕΛΤΑ, με επιστολή του προς τη διοίκηση των ΕΛΤΑ την οποία κοινοποιούν στην Περιφέρεια και το Δήμο Τριφυλίας.

 

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Ο Εμπορικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Γαργαλιάνων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεσή του για το επερχόμενο κλείσιμο των ΕΛΤΑ Γαργαλιάνων καθώς και όλων των δημόσιων υπηρεσιών (δήμος, παράρτημα ΙΚΑ, Εφορία) που έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας. Γενικότερα έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες και τους εμπόρους της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, διότι με την συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών οι συμπολίτες μας και οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών αδυνατούν να εξυπηρετηθούν και υποχρεώνονται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Ανάμεσά τους είναι και υπερήλικες ή άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας οι οποίοι ταλαιπωρούνται ιδιαιτέρως από την μεταφορά  των δημόσιων υπηρεσιών σε άλλες περιοχές εντός ή εκτός του Δήμου Τριφυλίας. Τα ταχυδρομικά πρακτορεία που θα αντικαταστήσουν τα ΕΛΤΑ δεν θα μπορούν να εισπράττουν χρήματα για την πληρωμή της Εφορίας, του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, ούτε να εκδίδουν εργόσημα και να εξυπηρετούν τις συναλλαγές της Τράπεζας Eurobank. Το γεγονός αυτό θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα διότι όλοι γνωρίζουμε τον συνωστισμό που επικρατεί ήδη στα πιστωτικά ιδρύματα της πόλης μας κάθε τέλος του μηνός προκειμένου να εξυπηρετούν μια περιοχή άνω των 7.000 κατοίκων. Ας αναρωτηθούμε τι θα συμβεί εάν επιβαρυνθούν επιπλέον και με όλο τον κόσμο που επέλεγε τα ΕΛΤΑ για τις συναλλαγές του.

Για τους ανωτέρω λόγους απαιτούμε: Να παραμείνουν τα ΕΛΤΑ στην πόλη μας διότι εξυπηρετούν άνω των 200 συμπολιτών μας καθημερινώς. Να αναπληρωθεί άμεσα η θέση του συνταξιοδοτηθέντος υπαλλήλου στους Γαργαλιάνους. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την δημοτική και από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή ώστε να ματαιωθεί το κλείσιμο και να μην μπει λουκέτο από την διοίκηση των ΕΛΤΑ στο υποκατάστημα των Γαργαλιάνων. Ευχόμαστε να εισακουστεί η έκκλησή μας και να βρεθεί άμεσα λύση ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσουμε τις εναπομείνασες δημόσιες υπηρεσίες στους Γαργαλιάνους.

Είναι βέβαιο πως η πόλη μας θα ερημωθεί ακόμα περισσότερο και η αγορά μας θα συρρικνωθεί κι άλλο από την μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής μας σε άλλα μέρη όπου θα τους παρέχονται οι υπηρεσίες που θα πάψουν να παρέχονται στην πόλη μας».