Κυριακή, 08 Μαρτίου 2015 17:31

Σταθερή επιλογή η "Ελευθερία" και για τους χρήστες του Διαδικτύου

Σταθερή επιλογή η "Ελευθερία" και για τους χρήστες του Διαδικτύου

Ολο και μεγαλύτερο μέρος του κοινού εμπιστεύεται για την διαδικτυακή του ενημέρωση την "Ελευθερία" της Μεσσηνίας σύμφωνα με τις μετρήσεις του reforme.gr για τον μήνα Φεβρουάριο.

Παραμένοντας μακράν το αγαπημένο μέσο των χρηστών του Facebook και του Google+ αλλά κατακτώντας και μια θέση στην πρώτη πεντάδα στο Twitter και στο YouTube, η "Ελευθερία" είναι το περιφερειακό μέσο με την πλέον δυναμική παρουσία στα Social Media. Εντυπωσιακή όμως είναι και η πορεία που ακολουθεί στις τάσεις επισκεψιμότητας, όπως αυτές διαμορφώνονται από το alexa.com, καθώς το eleftheriaonline.gr συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στα 530 κορυφαία sites στο σύνολο της χώρας. 

Αναλυτικά, στο Facebook η σελίδα της "Ελευθερίας" έφτασε τα 57.555 likes κατακτώντας για άλλον ένα μήνα την πρώτη θέση μεταξύ των περιφερειακών εφημερίδων της χώρας. Στο κοινωνικό δίκτυο που επισκέπτεται καθημερινά σχεδόν το σύνολο των χρηστών του Διαδικτύου, η "Ελευθερία" της Μεσσηνίας συγκεντρώνει κοινό υπερδιπλάσιο από την δεύτερη στην κατάταξη "Δημοκρατική" της Ρόδου που φτάνει τα 24.698 likes. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η "Ροδιακή" με 23.260 likes.

Στο Twitter η "Ελευθερία" της Μεσσηνίας αυξάνει διαρκώς τον αριθμό των χρηστών που ακολουθούν το λογαριασμό της φτάνοντας συνολικά τους 2.520 followers και κατακτώντας την τρίτη θέση στη σχετική κατάταξη. Στην πρώτη θέση της μέτρησης του reforme.gr βρίσκονται τα "Χανιώτικα Νέα" με 3442 followers και στην δεύτερη η "Δημοκρατική" με 2.709 followers. 

Η χρήση περιεχομένου με μορφή βίντεο προσελκύει όλο και μεγαλύτερο κοινό του Διαδικτύου και το YouTube αποτελεί το δίκτυο όπου καθημερινά καταγράφονται εκατοντάδες εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης παγκοσμίως. Η "Ελευθερία" της Μεσσηνίας διατηρεί ένα πλήρως ενημερωμένο κανάλι με 268 εγγεγραμμένους συνδρομητές, επίδοση που την φέρνει στην πέμπτη θέση της μέτρησης του reforme.gr για τον Περιφερειακό Τύπο. Στην πρώτη θέση βρίσκονται τα "Χανιώτικα Νέα", στη δεύτερη θέση η "Πελοπόννησος" και στην τρίτη το "Θάρρος". 

 

Κορυφαία περιφερειακή εφημερίδα για τον μήνα Φεβρουάριο αναδεικνύεται η "Ελευθερία" της Μεσσηνίας και στο Google+. Με 231 ακολούθους στην επίσημη σελίδα που διατηρεί στο δεύτερο κοινωνικό δίκτυο του κολοσσού του Διαδικτύου άφησε για άλλο ένα μήνα στη δεύτερη θέση την εφημερίδα "Θράκη" και στην τρίτη το "Ολύμπιο Βήμα". 

Εντυπωσιακή όμως είναι η πορεία που ακολουθεί και το eleftheriaonline.gr που σταθερά τους τελευταίους μήνες αυξάνει την επισκεψιμότητά του, καταφέρνοντας να διατηρηθεί στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των περιφερειακών εφημερίδων αλλά και ανάμεσα στα ισχυρότερα ενημερωτικά sites της χώρας. Στην κατάταξη αναφορικά με τις τάσεις επισκεψιμότητας, όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με το alexa.com και παρουσιάζονται από το reforme.gr, το eleftheriaonline.gr κατακτά την τέταρτη θέση, με την "Δημοκρατική" να βρίσκεται στην πρώτη θέση, την "Πατρίς" Πύργου να ακολουθεί και την "Ροδιακή" να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην κατάταξη των περιφερειακών εφημερίδων.  

 

Δειτε αναλυτικότερα στοιχεία για την επισκέψιμοτητα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2015 εδώ