Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 07:47

Παπαδοπούλειος Οίκος Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στην Καλαμάτα: Γεράματα 5 αστέρων για… έχοντες

Γράφτηκε από τον
Παπαδοπούλειος Οίκος Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στην Καλαμάτα: Γεράματα 5 αστέρων για… έχοντες

Ετοιμος να λειτουργήσει είναι ο πολυτελής Οίκος Φιλοξενίας Τρίτης Ηλικίας - "Παπαδοπούλειον" στα Κατσέικα της Καλαμάτας. Πρόκειται για την τελευταία μεγάλη επένδυση του επιχειρηματία Σταύρου Παπαδόπουλου.

Μπορεί να φιλοξενήσει 54 άτομα και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανάλογα με την ανταπόκριση των δημοσίων υπηρεσιών (ΔΕΗ, Διεύθυνση Υγείας, Πυροσβεστική).

Το κόστος διαμονής υπολογίζεται σε 2.500 με 3.000 ευρώ το μήνα και σε πρώτη φάση θα εργάζονται 45 άτομα.

Χθες ο Σταύρος Παπαδόπουλος και ο υπεύθυνος λειτουργίας της μονάδας - γιατρός Βασίλης Στρούμπος (παθολόγος - γηρίατρος) μίλησαν για τον Οίκο Φιλοξενίας και τον παρουσίασαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Κόστισε αρκετά χρήματα, όχι με δάνειο. Προβλέπεται επιδότηση, αλλά δεν έχω πάρει ούτε ευρώ ακόμα», μας είπε ο Στ. Παπαδόπουλος κι επεσήμανε: «Αν δεν έβαζα το χέρι βαθιά, δε θα γινόταν αυτή η μονάδα». Παρατήρησε ότι «θέλω οι άνθρωποι που θα μπουν εδώ, να είναι ευτυχισμένοι. Δε θέλω να φύγει κανείς παραπονούμενος». Σημείωσε πως «είναι μία από τις πιο σημαντικές επενδύσεις μου. Θα δώσω όλη μου τη δύναμη και προσοχή στην Τρίτη Ηλικία, όπου ανήκω κι εγώ». Και τόνισε πως «θέλω να αφήσει ένα πολύ καλό όνομα για την Καλαμάτα. Η Καλαμάτα είναι πολύ καλό όνομα τουριστικά. Είναι το καλύτερο μέρος της Ελλάδας και του κόσμου. Εχει τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια, τον πιο ήπιο χειμώνα».

Ο Β. Στρούμπος είπε «ότι φιλοδοξεί να μην περιοριστεί στο τοπικό κοινό, αλλά να μεγαλώσει τουριστικά. Ποντάρει στον ιατρικό τουρισμό. Να έχει φιλοξενούμενους από τη Βόρεια Ευρώπη, Σκανδιναβούς. Να απολαύσει η Τρίτη Ηλικία, τον ήλιο, τη θάλασσα και την παροχή των υπηρεσιών της μονάδας».

Ενημέρωσε πως «έχει πλήρες πρόγραμμα φιλοξενίας. Εχει μεσογειακή διατροφή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε φιλοξενούμενου (διαβητικού, νεφροπαθή). Εχει περίφημη κουζίνα που προσφέρει τα πάντα, με εκπαιδευμένο προσωπικό. Τα προϊόντα είναι πεντακάθαρα, δική μας επιλογή».

Επεσήμανε «το τρίπτυχο νους, ψυχή και σώμα» και διευκρίνισε: «Θα παρέχει άσκηση, φυσιοθεραπεία, κινησιοθεραπεία, περιπάτους, εξωτερικά και πνευματικά παιχνίδια, βόλτα στον κήπο με τη δυνατότητα να κόβει κάποιος και να γεύεται μήλα ή σύκα και προγράμματα για εκδρομές στη Μεσσηνία. Εχει κοινωνικούς λειτουργούς, γυμναστές και φυσιοθεραπευτές, πουλμανάκι και ασθενοφόρο. Εχει μηχανήματα για ΑμεΑ, ηλεκτρικό αμαξίδιο, εξωτερική και εσωτερική πισίνα, τζακούζι για θεραπεία και μασάζ».

Εξήγησε ότι «η φιλοξενία μπορεί να είναι για μεγάλο και για μικρό χρονικό διάστημα. Να μπορεί κάποιος να αφήσει τους ηλικιωμένους γονείς του και να πάει διακοπές» και πρόσθεσε: «Εχει 54 κρεβάτια, με δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια. Αυτά για αρχή. Αν πάει καλά, θα γίνει επέκταση. Θα βοηθήσει την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, θα είμαστε και μεις εκεί. Πέρα από τις 45 οικογένειες, θα δίνει χρήματα σε προμηθευτές και συντηρητές. Θα πληρώνει ΙΚΑ και φόρους».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ποδόσφαιρο, ο Στ. Παπαδόπουλος είπε ότι «το ποδόσφαιρο δεν είναι επένδυση, είναι χασούρα». Και ανέφερε ότι μεγάλες ομάδες, όπως Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Μάντσεστερ έχουν κέρδη. Απέρριψε την ενασχόλησή του στο μέλλον με το ποδόσφαιρο, εξηγώντας: «Ηδη έχω κάποια ηλικία, που δεν μπορώ να έχω μεγάλες συγκινήσεις. Το έζησα το ποδόσφαιρο και από μέσα και από έξω. Είναι μία λανθασμένη επιλογή».

Στην ερώτησή μου ποια ήταν καλύτερη επένδυση ο Οφορίκουε ή ο Λυμπερόπουλος, απάντησε ο Οφορίκουε και παρατήρησε ότι αυτός ανέδειξε το Λυμπερόπουλο.

Γ.Σ.

                                                       

 

 


NEWSLETTER