Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 14:46

Στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών ο υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης 

Γράφτηκε από την
Στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών ο υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης 

Τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Νοτίου Πελοποννήσου επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο στην Καλαμάτα ο υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αγορά των φαρμακείων και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στο χονδρεμπόριο, και κυρίως στους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών, οι εφαρμοζόμενες πολιτικές του υπουργείου Υγείας. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας όπως ο ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ, την συμβολή των φαρμακείων στην πρόληψη και διάγνωση νοσημάτων, που είναι πρόταση της Ομοσπονδίας των Συνεταιρισμών Ελλάδας (ΟΣΦΕ), καθώς και την συνεργασία των Συνεταιρισμών με το υπουργείο για την διατήρηση των θέσεων εργασίας στους Συνεταιρισμούς. Εξάλλου έγινε από όλους αποδεκτή η επιτυχής λειτουργία του ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ, που αποτελεί πρότυπο επιχείρησης κοινωνικής οικονομίας.

Στη συζήτηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νοτίου Πελοποννήσου Νίκος Μάραντος, τα μέλη του Δ.Σ. Ι. Καρνούσκος, Π. Μπουζιάνης, Δ. Παπαβασιλείου, ο διευθυντής του Συνεταιρισμού Δ. Ανδριανόπουλος, στελέχη της επιχείρησης και ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Πατσαρίνος.


NEWSLETTER