Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 12:28

Αφιέρωμα του Euronews στη μεσσηνιακή εταιρεία "Κλήμης" (βίντεο)

"H Καλαμάτα διδάσκει οικολογική επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη!" είναι ο τίτλος του αφιερώματος του διεθνούς τηλεοπτικού καναλιού Euronews στη μεσσηνιακή εταιρεία "Κλήμης" μέσα από την εκπομπή "Business Planet".

 

Το θέμα της εκπομπής, που το πρώτο μέρος της γυρίστηκε στην Καλαμάτα και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, αφορά την κυκλική οικονομία (circular economy) και το ευρωπαϊκό σύστημα οικολογικής και περιβαλλοντικής διαχείρισης EMAS που τηρεί και εφαρμόζει η "Κλήμης" για την παραγωγή του πυρηνοκάρβουνου.

Η εκπομπή "Business Planet" είναι ένα 3λεπτο TV magazine που επικεντρώνεται  σε επιτυχημένες ιστορίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Κάθε ιστορία μεταδίδεται 15 φορές σε 158 χώρες και σε 13 γλώσσες. Κάθε μέρα, το κανάλι Euronews αγγίζει τα 10 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Στη συνέντευξη, που πήρε ο ίδιος ο δημοσιογράφος, παραγωγός και παρουσιαστής της εκπομπής Serge Rombi από τη γενική διευθύντρια Πωλήσεων Δήμητρα Κοτταρίδη, αναφέρθηκε στον τρόπος παραγωγής, τα πλεονεκτήματα του πυρηνοκάρβουνου "Κλήμης" και τα επιτεύγματα, καθώς και τα οφέλη της εταιρείας μέσω του περιβαλλοντικού συστήματος διαχείρισης EMAS. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα πλάνα που τραβήχτηκαν στο εργοστάσιο της εταιρείας, τραβήχτηκαν και πλάνα από το Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας καθώς και πανοραμικά πλάνα της πόλης από τη Βέργα.